Slaže se momčad...

Uprava Primorja EB ima pune ruke posla: Brubnjak i Mauro Ivan Čubranić ostaju, Kadivec otišao

Igor Duvnjak

POSTIGNUT DOGOVOR - Tin Brubnjak/Foto V. KARUZA

POSTIGNUT DOGOVOR - Tin Brubnjak/Foto V. KARUZA



RIJEKA »Nema odmora dok traje obnova«, oživotvorenje stare parole može se u današnje doba primijeniti u redovima vaterpolista Primorja Erste Bank, kluba koji je silom prilika već dugo u situaciji obnavljanja momčadi. Tako je i u ovim danima s kraja proljeća, kada nakon iznenađujuće uspješne sezone momčad odmara, a uprava ide iz pregovora u pregovore s tolikim imenima, nastojeći kako zna i umije sačuvati barem konture ekipe koja je bila riječki sportski hit.


U red pozitivnih dostignuća spada činjenica da je postignut dogovor s kapetanom Tinom Brubnjakom i vratarom Maurom Ivanom Čubranićem, potencijalnim reprezentativcem, koji ostaju na Kantridi. Drugi brat Čubranić, nadareni napadač Niko, pak još uvijek dvoji dok klub čeka njegov odgovor hoće li ostati u Primorju EB ili otići. Na listi igrača koji će i dalje nositi kapicu riječkoga kluba je i talijanski napadač Fabio Crippa.


U međuvremenu je iz Mornara doveden centar, juniorski reprezentativac Karlo Dragošević, zamjena za otišlog Lovru Paparića, novo ime u momčadi trenera Igora Hinića je i zagrebački napadač Marin Dašić, koji stiže iz Triestine.




Osim Paparića, Hinić je izgubio još nekoliko važnih karika u lancu kojim je nizao europske uspjehe u prošloj sezoni izborivši i plasman u finale LEN Euro kupa. Još su ranije otišli najbolji igrač, crnogorski reprezentativac Darko Brguljan, te ljevoruki nizozemski strijelac Kas Te Riele, sada se tim internacionalcima koji više nisu Primorjaši priključio i zapaženi slovenski bek Jaša Kadivec.


Dok predsjednik Samir Barać u raznim razgovorima nastoji čim bolje popuniti nastale praznine u momčadi kako bi i iduće sezone bila što kompetitivnija na domaćoj i međunarodnoj sceni, već se sada može zaključiti da je pred Igorom Hinićem puno posla i zahtjevnih zadaća. Kao i razni njegovi prethodnici na Kantridi treba stvarati novu momčad, čekajući da razni igrači sazriju i usput činiti sve da se ostvare čim bolji rezultati.