Jedrenje

Ukrajinka Naumenko apsolutna pobjednica na jubilarnom 50. Kupu Opatije

Aleksandra Kućel Ilić

Foto JK Opatija

Foto JK Opatija

Drugog dana održana su tri jedrenja po tramontani koja je puhala od 15 do 22 čvora, a posljednjeg dana regate održano je jedno jedrenje po tramontani do 15 čvorova



OPATIJA Jubilarni 50. Kup Opatije okupio je čak 73 jedriličarke i jedriličara iz Ukrajine, Estonije, Švicarske, Italije, Crne Gore i Hrvatske. Kako su naveli iz JK-a Opatija, regata je ujedno bila i hrvatska premijera RoboMark robotskih bova na regati za male klase.


Prvog dana regate nije bilo jedrenja zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta. Drugog dana održana su tri jedrenja po tramontani koja je puhala od 15 do 22 čvora, a posljednjeg dana regate održano je jedno jedrenje po tramontani do 15 čvorova.


U ukupnom poretku klase ILCA 4 pobijedio je Josip Tafra iz splitskog Labuda ispred Pavla Musića iz Delfina iz Tivta i Tome Marića iz splitskog Mornara. Kod žena je najbolja bila Antea Alujević iz splitskog Mornara, druga je bila Ava Wilson iz Švicarske, a treća Nika Fornažar iz porečkog Horizonta.




U klasi ILCA 6 prva je bila Sofiia Naumenko (OSHVSM) iz Ukrajine, drugi je bio Tedi Leonardelli iz pulskog Uljanika, a treći Karel Ratnik (Parnu Jahtklubi Purjespordikool) iz Estonije. Ukrajinka Sofiia Naumenko slavila je i u poretku jedriličarki ove klase, ispred sunarodnjakinje Aline Shapovalove i Ive Rokvić iz pulskog Uljanika.