Dramatičan derbi

UEFA pokrenula disciplinski postupak protiv Mourinha, ali i protiv oba finalista Europske lige

Portal Novilist.hr

Jose Mourinho/Foto REUTERS

Jose Mourinho/Foto REUTERS

Osim Mourinha, koji je tijekom utakmice zaradio i žuti karton, Uefa je pokrenula postupke protiv oba kluba zbog bacanja predmeta od strane njihovih navijača, uporabe pirotehničkih sredstava i nedoličnog ponašanja članova momčadi



NYON Disciplinsko tijelo Europskog nogometnog saveza (UEFA) pokrenulo je postupak protiv trenera Rome Josea Mourinha, zbog kritika izrečenih na račun engelskog suca Anthonyja Taylora nakon finalnog dvoboja Europske lige u kojem je njegova momčad poražena u raspucavanju s bijele točke od Seville.


Mourinho je optužen zbog vrijeđanja i verbalnog napada na glavnog suca, a to je tek jedna u  nizu optužbi s kojima su suočena oba kluba nakon prilično napetog finala u kojem je Taylor podijelio 13 žutih kartona.


Portugalski stručnjak je kritizirao glavnog suca i tijekom konferencije za medije nakon finala, a video koji se pojavio na društvenim mrežama pokazuje Mourinha kako na parkiralištu stadiona gestikulira prema Tayloru i njegovim pomoćnicima uz povike “sramota”.




Engleskog suca su napali i Romini navijači u zračnoj luci. Snimke objavljene na Twitteru pokazuju kako skupina navijača Rome baca sjedalice i čaše s pićem prema Tayloru i ljudima koji su bili s njim u društvu.


Osim Mourinha, koji je tijekom utakmice zaradio i žuti karton, Uefa je pokrenula postupke protiv oba kluba zbog bacanja predmeta od strane njihovih navijača, uporabe pirotehničkih sredstava i nedoličnog ponašanja članova momčadi.


Roma će dodatno biti procesuirana i zbog navijačkih nemira te uništavanja stadionskog inventara.