Vaterpolo

Ubojiti nizozemski strijelac Primorjaša: “Uspjeh nad Kragujevčanima uvertira za Vouliagmeni”

Igor Duvnjak

LETEĆI NIZOZEMAC - Kas Te Riele/Foto V. KARUZA

LETEĆI NIZOZEMAC - Kas Te Riele/Foto V. KARUZA

Želimo uspjeh nad Radničkim, a grčki suparnici su kvalitetni kao i svi ostali u ovoj fazi LEN Euro kupa. Kvalitetno je i Primorje - kaže Kas te Riele



RIJEKA Vaterpolisti Primorja EB slušat će sutra srdačan pljesak navijačica i navijača nakon zvučne pobjede nad Dinamom u Tbilisiju kojom su ušli u četvrtfinale LEN Euro kupa. U natjecanju Premier Regionalne lige stiže im kragujevački Radnički s kojim se nadaju ostvariti novi uspješan nastup u ovoj sezoni.


– Susretali smo se već s Radničkim i uvjerili smo se u njihovu kvalitetu – kaže Kas te Riele, sjajni ljevoruki strijelac Primorjaša i nizozemske reprezentacije. Jedan je iz četverolista itekakvih pojačanja ove mlade riječke momčadi uz Darka Brguljana, Jašu Kadiveca i Fabija Crippu. – Jasno nam je kako nas sutra očekuje teška utakmica za koju smo itekako motivirani poslije ovog uvjerljivog punog pogotka u Tbilisiju gdje smo izborili plasman među osam najboljih u LEN Euro kupu.


Vrući dani


Nakon ovih promjenjivih ožujskih vremenskih prilika očekujemo da će u travnju skoro pa preko noći stići naglo zatopljenje. Vaterpoliste Primorja Erste Bank svakako čekaju vrući dani, utakmice sa zvučnim suparnicima kako u domaćoj, tako i u međunarodnoj konkurenciji. Pred njima je polufinale razigravanja hrvatskog prvenstva i sučeljavanje s jednim od velikana, Jugom AO ili splitskim Jadranom. Kada je pak riječ o četvrtfinalu LEN Euro kupa, neizvjesnost o prepreci za plasman među četiri najbolja prekinuta je još u utorak, ždrijeb u Barceloni je Kasu i prijateljima namijenio Vouliagmeni koji je uvjerljivo druga momčad u Grčkoj.


Suigrači




Vlado Vujasinović, jedno od tolikih imena poteklih s riječkog bazena koja su postala svjetske vaterpolske legende, sada trener grčkih konkurenata, svojim »jakim snagama« u Vouliagmeniju nedaleko Atene dočekat će momčad nekadašnjeg suigrača Igora Hinića. U sastavu ima niz grčkih reprezentativaca, osvajača medalja na najvećim natjecanjima te srpskog reprezentativca Ubovića. Primorjaši će taj krupni zalogaj nastojati progutati »u dva zalogaja«, prvo u gostima 6. travnja, onda tri tjedna kasnije pred svojim navijačima na Kantridi.


– Nema dvojbe u to kako je Vouliagmeni vrlo kvalitetna momčad. Uz ostalo imaju i šest, sedam igrača koji su u grčkoj reprezentaciji. Igrali smo već s njima u Oradei u kvalifikacijama za Ligu prvaka, pobijedili su 14:12. Prošle sezone su bili na turniru osam najboljih u Ligi prvaka, ali svi su kvalitetni u ovoj fazi natjecanja. Ali i Primorje EB je dobra momčad.