Bez Kolak i Perković

U Zagrebu počinje seniorsko prvenstvo Hrvatske u atletici, Mihaljević želi novi hitac preko 21 metra

Filip Mihaljević/Foto PIXSELL

Filip Mihaljević/Foto PIXSELL

Ovo je potpuno drugačija godina, teško se bilo motivirati jer nema natjecanja. Zadnjih mjesec dana smo se spremali za prvenstvo Hrvatske pa se digla motivacija i razina treninga - rekao je bacač kugle Filip Mihaljević



RIJEKA Danas i sutra u Zagrebu će se održati prvenstvo Hrvatske u atletici na kojem će nastupiti najbolji hrvatski natjecatelji. Doduše, unatoč najavama na stadionu Mladosti neće biti najboljih hrvatskih atletičarki Sandre Perković i Sare Kolak, ali je zato svoj dolazak potvrdio Filip Mihaljević, koji će ići po titulu prvaka Hrvatske u bacanju kugle.


– Prvenstvo dočekujem u solidnoj formi, zadnjih nekoliko mjeseci dobro smo trenirali, iako je psihički bilo dosta teško. Ovo je potpuno drugačija godina, teško se bilo motivirati jer nema natjecanja. Zadnjih mjesec dana smo se spremali za prvenstvo Hrvatske pa se digla motivacija i razina treninga – rekao je Filip Mihaljević, koji je sa 21,69 metara iz Splita i dalje vlasnik najboljeg rezultata u Europi ove sezone.


– Ovo će mi biti prvo natjecanje na otvorenom, vidjet ćemo gdje sam i što sam. Želja mi je nastaviti niz hitaca preko 21 metra, to je granica koja mi je postala draga i ispod koje se ne bih volio spuštati – dodao je Mihaljević, koji je s Markom Mastelićem, trenerom Stipe Žunića s kojim surađuje posljednjih šest mjeseci, napravio kalendar natjecanja koji obuhvaća još sedam mitinga, a vrhunac sezone trebao bi mu biti nastup na Hanžekovićevom memorijalu.




– Na papiru to izgleda jako dobro, vidjet ćemo što će biti od svega toga – zaključio je Mihaljević.


Slijedeći preporuke zdravstvene komisije u Hrvatskom atletskom savezu odlučili su da kroz sustav koji će biti pravedan prema svima smanje broj natjecatelja, čime će dobiti epidemiološki bolje uvjete za održavanje prvenstva.


– U planu je i organizacija Kupa Hrvatskog atletskog saveza, natjecanja koje bi obuhvaćalo mitinge u Zagrebu, Varaždinu i Karlovcu, tu je i miting Dinamo-Zrinjevca u okviru Hanžekovićevog memorijala, čime bismo sezonu priveli kraju bolje nego što smo to očekivali – rekao je Mladen Katalinić, izbornik hrvatske atletske reprezentacije.


U Zagrebu će nastupiti i atletičari Kvarnera, ali bez Sare Kolak, olimpijske pobjednica u bacanju koplja, koja će natjecanje morati propustiti zbog činjenice da bi po povratku u Oslo, svoju pripremnu bazu, morala ići u dvotjednu izolaciju budući da je Norveška stavila Hrvatsku na crvenu listu zemalja za koje je potrebna karantena.


Sara bi time jako puno izgubila u pripremi za mitinge na kojima bi, ako sve bude po planu koji je radila u dogovoru s trenerom Andreasom Thorkildsenom, trebala nastupiti krajem mjeseca. Boje kluba s Kantride branit će Dominik Babić, Nikola Jelaš, Marin Premeru, Ivan Vujević, Ivan Vuletić, Ema Bacalja, Klara Barnjak, Luana Bobanović, Nicole Milić, Sara Superina, Laura Štefanac i Ana Tibljaš.


Današnje natjecanje, što će na Mladosti okupiti 31 klub s više od 200 natjecatelja, počinje u 15.30 sati, nedjeljni početak natjecanja zakazan je za 16 sati.