NBA

U velikom okršaju vrha Zapada Šarićevi Sunsi bolji od Bogdanovićevih Jazzera, Netsima se vratio Durant

Luka Medak

Devin Booker potiv Donovna Mitchella/Foto: REUTERS

Devin Booker potiv Donovna Mitchella/Foto: REUTERS

"Babo" je bio drugi najbolji strijelac svoje momčadi s 20 poena, odmah iza raspoloženog Donovana Mitchella koji je susret završio s 41 poenom i osam asistencija. Šarić je pak igrao samo 11 minuta, ali uspio je u vrlo kratkom vremenu ubaciti šest poena te skupiti osam skokova.



RIJEKA U velikom sudaru dvije najbolje ekipe Zapadne konferencije, Utah Jazza i Phoenix Sunsa, pobjedu je u produžetku uzeo Phoenix te sada još više puše za vratom Jazzerima na vrhu.


Bio je to i dvoboj dvaju hrvatskih košarkaša – Bojana Bogdanovića i Darija Šarića. “Babo” je bio drugi najbolji strijelac svoje momčadi s 20 poena, odmah iza raspoloženog Donovana Mitchella koji je susret završio s 41 poenom i osam asistencija. Šarić je pak igrao samo 11 minuta, ali uspio je u vrlo kratkom vremenu ubaciti šest poena te skupiti osam skokova.


Najbolji u pobjedi Sunsa bio je Devin Booker s 35 poena, ali kada je bilo gusto stvar je u svoje ruke preuzeo veteran Chris Paul, koji je završio s 29 poena i devet asistencija, ali zabio i ključna slobodna bacanja u produžetku koja su im osigurala pobjedu.




To je bilo sedmo uzastopno slavlje Sunsa, dok je Utah poražena drugi put zaredom nakon niza od čak devet pobjeda.


Za Brooklyn Netse konačno se vratio Kevin Durant i odmah dao svoj doprinos u uvjerljivoj pobjedi nad New Orleans Pelicansima. Nakon što je izostao zadnje 23 utakmice, Durant je ušao s klupe u drugom poluvremenu i u 18 minuta ubacio 17 poena bez promašaja te uzeo sedam skokova i pet puta asistirao. Ipak, toliko dugo odsutsvo je uzelo svoj danak jer Durant je imao čak šest izgubljenih lopti, najviše u objema momčadima.


Najbolji strijelac Netsa bio je Kyrie Irving s 24 poena, a LaMarcus Aldridge dodao je 22. Kod poraženih Pelicansa najbolji je bio Eric Bledsoe s 26 poena i pet asistencija, a Zion Williamson je završio susret sa 16 poena i šest asistencija.


Rezultati:


Indiana – Minnesota 141:137
Orlando – Washington 116:131
Boston – New York 101:99
Brooklyn – New Orleans 139:111
Atlanta – Memphis 113:131
Houston – Dallas 102:93
Oklahoma City – Charlotte 102:113
Denver – San Antonio 106:96
Phoenix – Utah 117:113 (produžetak)