la liga

U velikom derbiju Modrića i Rakitića Vinicius Junior u završnici doveo Madriđane do pobjede

Hina

Viniciusov šut za pobjedu/Foto: REUTERS

Viniciusov šut za pobjedu/Foto: REUTERS

U prvom poluvremenu gledali smo sjajan nogomet, dok je nastavak ponudio malo uzbuđenja, ali i fantatičan pogodak za pobjedu "Kraljevskog kluba"



MADRID U derbiju 15. kola španjolskog nogometnog prvenstva Real Madrid je pobijedio Sevillu sa 2-1, za domaći sastav je nastupio Luka Modrić, a za goste Ivan Rakitić.


Bio je to okršaj prvoplasiranog i četvrtoplasiranog sastava Primere. U prvom poluvremenu gledali smo sjajan nogomet, dok je nastavak ponudio malo uzbuđenja, ali i fantatičan pogodak za pobjedu “Kraljevskog kluba”.


Sevilla je povela u 12. minuti golom Rafe Mira koji je zabio glavom nakon ubačaja Marcosa Acune iz kornera. Samo dvije minute kasnije Mir je nakon katastrofalne pogreške Carvajala imao dvije sjajne prilike za drugi gol, no nije uspio svladati Thibauta Courtoisa.




Vrlo blizu pogotka gosti su bili i u 30. minuti, Lucas Ocampos je sjajno opalio, no pogodio je vratnicu. Kazna za promašaje stigla je u 32. minuti. Eder Militao je pucao s više od 25 metara, vratar Yassine Bounou nije najbolje reagirao odbivši loptu u vratnicu, a odbijanac je u mrežu pospremiio Karim Benzema.


U nastavku susreta nije bilo previše uzbuđenja do 70. minute kada je “Kraljevski klub” izveo brzu kontru, no Vinicius Junior je u situaciji dva na jedan loše pucao, premda je mogao uposliti Benzemu. Ipak, u 87. minuti Junior nije pogriješio. Fantastičnim udarcem sa 20 metara pogodio je rašlje suprotnog kuta za pobjedu domaćina. Benzema i Vinicius Junior su ove sezone ukupno zabili 27 golova uz 15 asistencija u svim natjecanjima.


U posljednjim trenucima susreta Sevilla je umalo izjednačila, no Courtois je sjajno obranio udarac glavom Thomasa Delaneyja.


Luka Modrić je za “Kraljevski klub” igrao do 73. minute, dok je Ivan Rakitić kod Seville izašao dvije minute ranije.



Standings provided by SofaScore LiveScore