La Liga

U velikoj drami Espanyol ispao iz lige, a Real Sociedad izborio mjesto u Ligi prvaka

Hina

Martin Braithwaite (Espanyol)/Foto REUTERS

Martin Braithwaite (Espanyol)/Foto REUTERS

Dramatična borba sedam klubova za opstanak u LaLigi u 37. kolu je nepovoljno razriješena za Espanyol koji je do treće minute sučevog dodatka vodio sa 2-1 u Valenciji, da bi golom Lina domaćin napravio veliki korak ka ostanku u elitnom društvu, a Espanyol izgubio izglede



MADRID Nogometaši Espanyola su u dramatičnom raspletu kolo prije kraja španjolskog prvenstva ostali bez prvoligaškog statusa odigravši 2-2 na gostovanju kod Valencije, dok je Villarreal porazom kod Rayo Vallecana ostao bez izgleda za plasman u Ligu prvaka u kojoj će sljedeće sezone igrati Real Sociedad.


Dramatična borba sedam klubova za opstanak u LaLigi u 37. kolu je nepovoljno razriješena za Espanyol koji je do treće minute sučevog dodatka vodio sa 2-1 u Valenciji, da bi golom Lina domaćin napravio veliki korak ka ostanku u elitnom društvu, a Espanyol izgubio izglede za spas u zadnjem kolu.


Espanyol je predzadnji s 36 bodova, a spasonosno 17. mjesto drži Almeria koja ima 40 bodova. Između njih je Valladolid s 39 bodova koji će spas tražiti u zadnjem kolu u kojem će ugostiti Getafe. Ni momčad iz Madrida nije još osigurala opstanak, a nalazi se na 14. poziciji s 41 bodom. Toliko ih imaju još i Valencia te Cadiz, a u opasnosti je i Celta Vigo na 16. mjestu sa 40 bodova.




Zadnje kolo će dati odgovor i na pitanje koja će momčad osvojiti sedmo mjesto i predstavljati Španjolsku u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu. Zasada su tome najbliži Athletic i Osasuna koji imaju po 50 bodova, nakon današnjih poraza od Elchea (0-1), odnosno Getafea (2-1). No, u igri su još Girona, Rayo Vallecano i Sevilla koji imaju po 49 bodova.


Barcelona je u nedjelju prekinula niz od dva uzastopna prvenstvena poraza uvjerljivom 3-0 pobjedom na svom Camp Nou protiv Mallorce. Ansu Fati je bio dvostruki strijelac u 1. i 24. minuti, a Gavi je u 70. minuti postavio konačnih 3-0. Tako su novi prvaci ponovno na dvoznamenkastih 11 bodova prednosti pred drugoplasiranim Real Madridom. U Ligi prvaka će igrati i Atletico Madrid te Real Sociedad, u čijem je dvoboju na madridskom stadionu Metropolitano domaćin slavio sa 2-1.