Vaterpolo

U Primorju EB predstavljeni novi igrači: Trolist zadarskih talenata i povratnik Voštić kao prvi Hinićev asistent

Igor Duvnjak

Samir Barać, Ivan Vrbnjak, Marin Jovančević, Roko Jurišić i Boban Voštić/Foto S. DRECHSLER

Samir Barać, Ivan Vrbnjak, Marin Jovančević, Roko Jurišić i Boban Voštić/Foto S. DRECHSLER

Riječ je o dečkima, uglavnom dvadesetogodišnjacima, koji su igrali u reprezentativnim hrvatskim selekcijama raznih uzrasta, sada pod budnim okom trenera Igora HinićaRIJEKA Na mladima svijet ostaje, u tu prastaru istinu su odavno uvjereni i u Primorju Erste Bank, koji desetljećima uspijeva odgojiti zapažene vaterpoliste od kojih su brojni postali i svjetske klase.


Bazen na Kantridi je privlačan i mladim nadama iz drugih sredina, u ovom slučaju za trolist zadarskih talenata, desnog vanjskog Ivana Vrbnjaka, lijevog vanjskog igrača Marina Jovančevića i centra Roka Jurišića, koji su ovog ljeta postali primorjaši.


Riječ je o dečkima, uglavnom dvadesetogodišnjacima, koji su igrali u reprezentativnim hrvatskim selekcijama raznih uzrasta, sada pod budnim okom trenera Igora Hinića, centarskog asa najviše svjetske klase, teže onom dodatnom u zaveslaju za uspon u karijeri. O svemu su nakratko posvjedočili na konferenciji za medije u klupskim prostorijama na kojoj je nastupilo i dugogodišnje ime riječkog vaterpola, trener Boban Voštić, koji se nakon jednogodišnjeg izbivanja vratio u klub iz Belgije i bit će opet prvi Hinićev asistent.
Na klupski trenutak se osvrnuo u predsjednik primorjaša Samir Barać, svojevremeni kapetan olimpijskih pobjednika, igrač koji je u karijeri sve osvojio, uz Valtera Matoševića je najtrofejniji riječki sportaš.


U punom pogonu


– Naši dečki u seniorskom sastavu su u punom pogonu, nadamo se najboljem u ovoj situaciji s koronavirusom – kazao je Samir Barać. – Definitivno je potvrđeno da sezona počinje 3. listopada, riječ je o hrvatskoj ligi, za sada je Regionalna liga pod upitnikom, ovisi o razvoju situacije što će biti.


Mi smo izborili igranje u Europi, ali nismo dobili garanciju LEN-a ni HVS-a da će nam u slučaju problema ili prekida sredstva biti vraćena. U svakom slučaju, zainteeresirani smo igrati u Europi, ali trebaju nam određene garancije, bez njih je to riskantno. Inače, zadovoljni smo dolaskom ovih igrača, pojačanje su nam i pojačat će konkurenciju u momčadi, prošli su sve reprezentativne selekcije i puno obećavaju.


Uskoro će nam se priključiti i Splićanin Boris Letica. Inače, Maroš Tkač je prešao u Canottieri, a Mislav Vrlić u Mladost. U ovom času nam je pojačanje i povratak Bobana Voštića u stručni stožer.


Trojica mladih igrača, koji dosta obećavaju, unatoč mladosti su dugo u vaterpolu, više od deset godina.


– Ovo je veliki iskorak za mene u karijeri – rekao je Ivan Vrbnjak. – Želim pomoći suigračima, a tu vidim priliku za razvoj s trenerom o kojem ne treba puno govoriti, tu puno kaže njegova kolekcija medalja.


Iskorak


– Čim je Primorje pokazalo zanimanje za mene, brzo smo se dogovorili – kazao je Marin Jovančević. – Tu sam dva tjedna i mogu reći da sam prezadovoljan sa stanjem u klubu i s njegovom organizacijom. Što se tiče mojih osobnih ambicija, uvijek težim prema vrhu.


– Prošao sam reprezentativne selekcije mlađih uzrasta, a ovo je iskorak u mojoj karijeri – rekao je Roko Jurišić. – S velikim trudom i radom ekipa može ispuniti ciljeve. Moj je cilj igrati što bolje.


Boban Voštić je također zadovoljan što će biti na mjestu s primorjašima uz rub bazena, na poziciji na kojoj je bio godinama.


– Bio sam godinu dana u Belgiji, vratio sam se, Igor Hinić me pozvao i došao sam, s njim sam imao dvije godine fantastične suradnje – rekao je Voštić. – Vratio sam se u svoju obitelj, onu kod kuće i ovu vaterpolsku. Pratio sam ova tri mlada igrača cijelu njihovu karijeru, izuzetno mi je drago i velika mi je čast što ću raditi s njima. Trebamo od sebe dati »150 posto«, krenuli smo od početka jako dobro.