Uspjeh Opatijaca

U Podstrani završeno klupsko Prvenstvo Hrvatske u odbojci na pijesku: Opatijci bez poraza obranili titulu prvaka

Ivan Volarić

Foto S. DRECHSLER

Foto S. DRECHSLER

U 14 kola upisali smo samo dva remija, jedan protiv Sigeta u prvom dijelu sezone, i sada ovaj protiv Žnjana zbog ozljede Silića na zagrijavanju - kaže Ivan Đorđević, trener-igrač Opatijaca



RIJEKA Odbojkaši KOP Opatije i druge godine zaredom osvojili su klupski naslov prvaka Hrvatske! Opatijci su na posljednjem okupljanju pjeskaša u Podstrani kraj Splita prema očekivanjima svladali Čazmu, Čakovec i Žal Banjole (sve 2:0), a onda uslijed ozljede Filipa Silića bili prisiljen predati jedan meč protiv Žnjana.


No, drugi par koji su činili Ivan Đorđević i Sandro Dukić je dobio svoj meč pa su Opatijci s ukupnih 1:1 potvrdili osvajanje naslova prvaka. Do njega su došli bez poraza!


– U 14 kola upisali smo samo dva remija, jedan protiv Sigeta u prvom dijelu sezone, i sada ovaj protiv Žnjana zbog ozljede Silića na zagrijavanju – govori Ivan Đorđević, trener-igrač Opatijaca boje kojih su u Podstrani još branili Aleksandar Gavrilov, Ivan Lozić, Nikša Dell Orco, Kristijan Dukić i Filip Silić.




– Jako nam je drago što smo uspjeli obraniti titulu, to nam znači jako puno. Dokazali smo da smo konstantna kvaliteta. Nadam se da ćemo i dogodine nastaviti dominaciju – dodao je Đorđević.


Ičići Open


U KOP Opatiji sada su sve aktivnosti usmjerene prema centralnom događaju sezone, tradicionalnom turniru u Ičićima koji će se ovoga ljeta (7., 8. i 9. kolovoza) održati pod nazivom: Ičići Open 2020. Varaždinski turnir je otkazan, kao i većina ovogodišnjih pjeskaških turnira, no Ičići, unatoč svemu, idu dalje.


Korona je poremetila neke planove i ideje, ali neće utjecati na sportsku, igračku kvalitetu turnira. Nagradni fond je 30 tisuća kuna.


– Vlada velik interes za prijavama koje traju još dva tjedna. Bit će dosta jakih imena, kako domaćih, tako i stranih. I to u obje konkurencije, muškoj i ženskoj. Mislim da će ovo izdanje biti čak jače nego ona prethodnih godina jer je dosta turnira odgođeno – dometnuo je Đorđević.


Svi opatijski muški parovi naći će se u bubnju, uostalom, kakav bi to turnir bio da na njemu ne sudjeluju novi-stari prvaci Hrvatske.


Sedmo mjesto


Opatijske odbojkašice su natjecanje u Podstrani zaključile s tri manje-više očekivana poraza (Siget, Žal Banjole i Žnjan), a svoj nastup prvenstvu ove sezone na sedmom mjestu u konkurenciji osam ekipa.


– Najviše žalimo za prvim dijelom sezone kada smo kiksali i ostali kratki za dva boda. Izgubili smo pritom dosta utakmica tijesnim rezultatom, dosta govori podatak da imamo više osvojenih poena od obje ekipe ispred nas. Mislim da smo odradili korektnu sezonu, da smo pokazali napredak iako to ne potkrjepljuju rezultati.


Treba reći da je konkurencija jača nego prošle sezone, da smo mi bili oslabljeni i da smo hendikepirani ulogama naših igračica u dvorani. Uglavnom je riječ o tehničarima i liberima… Limitirani smo u napadačkom dijelu. Ništa, moramo dalje trenirati i raditi – rekao je Alen Pavačić, trener opatijskih odbojkašica.