Dani opraštaja

U Milanu razmišljaju samo o »scudettu«, a u Torinu brinu o mercatu: Juve pikira na Perišića, Pogbu i Di Mariju

Igor Duvnjak

PROVOZAT ĆE MITO - Ivan Perišić bi Milano mogao zamijeniti Torinom/Foto REUTERS

PROVOZAT ĆE MITO - Ivan Perišić bi Milano mogao zamijeniti Torinom/Foto REUTERS

Uz Vlahovića, ta tri tenora činili bi kvartet asova koji bi odsukao brod poslije sezone »zero tituli« velikog kluba. Dogovora između Intera i Perišića nema i kako stvari stoje, prognoze su da ga neće ni biti



RIJEKA »Mlađahni« Fabio Quagliarella na pragu petog desetljeća (rođen 1983.) zabio je gol Fiorentini za svoju Sampdoriju i na vječnoj listi golgetera Serie A sa 181 golom još je čvršće četrnaesti, trebaju mu još dva za sustizanje legendarnog Gabrijela Batistute i ulazak među najbolju dvanaestorku prvoligaških strijelaca.


Sve je to u dubokoj sjeni prekomorske sportske javnosti, a pod reflektorima je Paul Dybala koji je na toj listi s puno manje golova od Fabija (98), puno niže na ovoj ljestvici, na 90. poziciji. Argentinac poljskog porijekla vrsni je igrač, koji se razilazi s klubom ranga kakav je Juventus. Da sve bude u tonu, u posljednjoj domaćoj utakmici s Lazijom (2:2) bilo je plakanja, igrač je u suzama izašao iz igre u 78. minuti, nakon dugih sedam godina znani napadač ide iz Juvea kao slobodan igrač.


I eto pogodnog tla za nagađanja, Dybalu sada u nedostatku neke konkretne informacije povezuju s nizom klubova iz Liga petice, u Engleskoj s Arsenalom i Newcastleom, u Španjolskoj s madridskim Atleticom, kada je riječ o Serie A s velikim milanskim rivalima od kojih će jedan uzeti scudetto, s Interom i Milanom, ali u prvom planu, možda iznenađujuće jest Roma.


Smjer Rim




U tom smjeru, naime, ide Corriere dello Sport, tvrdeći kako su »Giallorossi« najizglednija nova destinacija Gaučosa i to radi karizmatičnog trenera Josea Mourinha. Trofejni Portugalac je, naime još zimus gazdama kluba izrazio želju za Dybalom u svojem napadu, uz ono obavezno »navodno« sada se i igrač i njegovi agenti zalažu za taj bombastični transfer kakvog na Olimpicu dugo nije bilo.


Slavni Mou je pritom igraču navodno poručivao kako je sjajan i kako želi raditi s njim, a čekaju se novi koraci, pregovori u Rimu. Tamošnji mediji pritom kao bitan faktor u Dybalinoj odluci navode atmosferu na Olimpicu tijekom Rominih utakmica. On je tamo pratio Romine mečeve u Europi i ostao je impresioniran, te je spreman potpisati za Romu, no ova najprije želi završiti finale Konferencijske lige i da onda po okončanju sezone krenuti sa sklapanjem momčadi za novu sezonu.


Uglavnom »o tom potom« s »Delle Alpi« u suzama radi još jednog oproštaja, odlaska legendarnog braniča Giorgia Chiellinija, koji je okončao nezaboravnu karijeru u Juventusu, odigravši s Lazijom posljednjih 17 minuta, simbolično onoliko minuta koliko je godina proveo u velikom klubu. Izašao je praćen ovacijama, otrčao počasni krug i kapetansku traku predao baš Dybali. Chiellini je bio svjetska klasa, spada u TOP-10 talijanskih stopera svih vremena gdje je konkurencija izuzetna.


S Juveom je, branič kojeg bi htio svaki trener, devet puta bio prvak Italije, dva puta je igrao finala Lige prvaka, za talijansku reprezentaciju odigrao je 116 utakmica, nedavno je s azzurrima postao europski prvak. Moguće je da pri kraju karijere zaigra u MLS-u, a uglavnom njegovim i Dybalinim odlaskom u suzama dok navijači »suze liju« jer nema novih trofeja, Zebre završavaju jedno i moraju početi novo poglavlje.


Nedjelja u 18


Počeli su ga već ranije dovođenjem sjajnog srpskog napadača Dušana Vlahovića iz Fiorentine, koji bi činio novi kvartet asova »crno-bijelih«. Pridružili bi mu »Tri tenora«, sposobnih izvoditi dobro i najzahtjevnije arije. U prvom redu vraćanjem Francuza Paula Pogbe (29) iz Manchester Uniteda, koji je prije odlaska u Englesku bio jedan od najboljih svjetskih veznjaka. U tom imaginarnom triju su još Argentinac Angel Di Maria (34) iz PSG-a, dok je u tim nagađanjima, koja su još na pučini, i hrvatski napadački majstor Ivan Perišić (33) iz Intera.


Baš je Ivan dugo vremena često spominjan u Serie A kako zbog odličnih nastupa, tako i u posljednje vrijeme sve češće radi nesporazuma s klubom. Nije postignut ugovor s Plavo-crnima, igrač bi dogovor na dvije godine, a iskusni i dokazani zapaženi funkcionar Beppe Marotta, koji je od davne promocije Venezije u Serie A preko Juventusa i sada Intera svagdje ostavljao dubok trag, igra oprezno i želi dogovor »godinu za godinu«. Uglavnom, dogovora nema i kako stvari stoje, prognoze su da ga neće ni biti.


Tako je u taboru Juventusa i Intera, dok u onom Milanovom umjesto mercata mnogo radije spominju »scudetto«, sve misli su usmjerene k nedjelji i Mapei stadionu u Reggio Emiliji i gostovanju kod Sassuola od 18 sati. Ulaznice su puštene u prodaju, bez obzira na to što su sva mjesta osim onih iza golova skuplja čak 20 posto, zanimanje je ogromno za ogled u kojem je i bod rossonerima dovoljan za naslov prvaka.


Brekalo želi otići iz Torina

Direktor talijanskog prvoligaša Torina Davide Vagnati potvrdio je da je klub želio otkupiti ugovor Josipa Brekala (23) od Wolfsburga za 11 milijuna eura, ali da Brekalo ne želi nastaviti karijeru u Torinu, objavili su talijanski mediji.
Hrvatski reprezentativac je došao u Torino na jednogodišnju posudbu s opcijom otkupa ugovora i u klubu su bili impresionirani njegovim igrama. U 31 nastupu u Serie A upisao je sedam golova i dvije asistencije. Njemački Kicker je objavio da se Brekalo želi vratiti u Wolfsburg ili otići u neki drugi klub.
– Imali smo više sastanaka s igračem, njegovim menadžerom i ocem. Unazad nekoliko mjeseci rekao nam je da ne želi ostati u Torinu. Žao nam je, jer je Brekalo dobro igrao. Bili smo spremni investirati u taj važan transfer. Prošlog tjedna smo još jednom probali, ali on ima svoj stav i mi to moramo poštovati. Torino želi igrače koji su spremni oznojiti se za naš dres i mahati našom zastavom. Bolje je fokusirati se na igrače koji Torino vide kao prvi izbor – izjavio je Davide Vagnati.