NBA

U epskom dvoboju Giannis nadigrao Duranta, Lakersi upisali već drugi uzastopni poraz nakon povratka LeBrona

Luka Medak

Giannis Antetokounmpo/Foto: REUTERS

Giannis Antetokounmpo/Foto: REUTERS

Veliki duel bivšeg i aktualnog MVP-a lige Kevina Duranta i Giannisa Antetokounmpa pripao je Grku, koji je završio susret s 49 poena, osam skokova i četiri asistencije te ostao za samo tri poena kratak od novog rekorda karijere, dok je Durant imao 42 poena, 10 skokova i dvije asistencije.



RIJEKA U velikom okršaju prve i treće momčadi Istoka NBA lige pobjedu su odnijeli Milwaukee Bucksi te tako skinuli Brooklyn Netse s vodeće pozicije.


Bio je to ujedno i veliki duel bivšeg i aktualnog MVP-a lige Kevina Duranta i Giannisa Antetokounmpa, a sraz je pripao Grku, koji je radio što god je htio. Završio je susret s 49 poena, osam skokova i četiri asistencije te ostao za samo tri poena kratak od novog rekorda karijere, dok je Durant imao 42 poena, 10 skokova i dvije asistencije.


Utakmica je igrana u intenzitetu doigravanja i s vrlo neizvjesnom završnicom. Bucksi su imali tri poena prednosti 3,6 sekundi prije kraja, kada je Durant promašio vrlo tešku tricu za izjednačenje. No, imat će priliku za osvetu vrlo brzo jer se ove momčadi ponovno sastaju već u utorak navečer.




Netsima i dalje nedostaje James Harden, koji je u nedjelju propustio sada već 14. utakmicu u nizu zbog ozljede zadnje lože i nije vjerojatno da će igrati u uzvratnom okršaju.


Ni u drugoj utakmici nakon povratka LeBrona Jamesa Los Angeles Lakersi nisu uspjeli upisati pobjedu. Ovaj put su poraženi na domaćem terenu od Toronto Raptorsa te su s tri poraza u nizu sada na rubu ispadanja iz sigurne zone doigravanja.


Za Raptorse su gotovo sve napravili Pascal Siakam i Kyle Lowry, koji su bili jedini u početnoj petorci s dvoznamenkastim brojem poena. Štoviše, Siakam je upisao 39 poena, 13 skokova i četiri asistencije, dok je Lowry dodao 37 poena i 11 asistencija.


Poražene Lakerse predvodio je Kyle Kuzma s 24 poena, dok je LeBron James završio s 19 poena, sedam skokova i šest asistencije, ali i napustio igru posljednjih šest minuta susreta zbog bolova u koljenu. Druga zvijezda Lakersa Anthony Davis upisao je gotovo neznatnih 12 poena, uz devet skokova i sedam asistencija.


Od hrvatskih igrača nastupili su Dario Šarić i Luka Šamanić. Šarić je u pobjedi Sunsa nad Thunderom igrao 14 minuta te upisao osam poena, pet skokova i tri asistencije, dok je Šamanić u porazu Sunsa od Sixersa za 15 minuta igre zabio pest poena te skupio četiri skoka.


Rezultati:


Milwaukee – Brooklyn 117:114
Boston – Portland 119:129
Dallas – Sacramento 99:111
Houston – New York 97:122
San Antonio – Philadelphia 111:113 (produžetak)
Oklahoma City – Phoenix 120:123
Charlotte – Miami 111:121
LA Lakers – Toronto 114:121