Borba za titulu

U drugom nedjeljnom derbiju pobjeda imperativ za obje ekipe, i Modri i Osječani u problemima s ozljedama

Davor Petrović

MEČ LOPTA - Josip Mišić i Kristijan Lovrić/Foto PIXSELL

MEČ LOPTA - Josip Mišić i Kristijan Lovrić/Foto PIXSELL

Ne smijemo se opterećivati tablicom i semaforom. Idemo na pobjedu, a puno veći imperativ je na strani Osijeka jer je za njih ova utakmica eliminacijska - tvrdi Ante Čačić, trener Dinama



ZAGREB Nekih sat vremena nakon završetka okršaja Rijeke i Hajduka na terenu stadiona Maksimir bit će odigran još jedan derbi, koji bi, ovisno o ishodu na Rujevici, mogao donijeti odluku o prvaku. Naime, u slučaju da Splićani dožive poraz, Modrima bi pobjeda bila dovoljna za bijeg na nedostižnu bodovnu prednost.


Tu, doduše, postoji i drugačiji scenarij, koji bi u potpunosti zakomplicirao situaciju na vrhu. Osvoji li Hajduk sva tri boda, Dinamo će imati imperativ pobjede jer bi mu svaki drugi rasplet dvoboja s Osijekom mogao donijeti puno problema.


– Pred nama je jako bitna utakmica jer se možemo približiti potvrdi osvajanja naslova. Imamo sitnih problema s ozljedama, ali i dovoljan fond kvalitetnih igrača koji mogu odgovoriti zahtjevima ovog derbija – objašnjava Ante Čačić.




Na listi ozlijeđenih su Daniel Štefulj, Marko Bulat i Bartol Franjić, Mahir Emreli je upitan, a Dino Perić, Luka Menalo i Dario Špikić su se tek oporavili i pitanje je koliko su spremni.


– Ne smijemo se opterećivati tablicom i semaforom. Idemo na pobjedu, a puno veći imperativ je na strani Osijeka jer je za njih ova utakmica eliminacijska. Bez obzira na ishode ova dva derbija, mi ćemo i dalje držati čelnu poziciju i sve je u našim rukama do kraja prvenstva. Ne želim govoriti svojim igračima da je sutra »biti ili ne biti« jer to nije točno – dodaje maksimirski šef struke.


Kod Osijeka su van stroja Marin Leovac, Vedran Jugović i Marko Malenica, a upitan je nastup kapetana Mile Škorića, koji još uvijek nije potpuno zaliječen, ali želi igrati.


– Vjerujem da smo psihički spremni za derbi. Razgovarali smo s igračima i svi znamo da nema mjesta za kalkulacije. U Zagreb idemo po tri boda, a teren će pokazati s čime ćemo se vratiti kući. Dinamo ima kvalitetu da nas limitira u nekim nakanama da budemo ofenzivni, ali mi nemamo izbora – zaključuje Nenad Bjelica.