Košarka

U DepoLink Škrljevu već polako slažu momčad za narednu sezonu: “Igračima nemamo što prigovoriti, a moguć je i ostanak Thorntona”

Katarina Blažević

OSTANAK OBOSTRANA ŽELJA - Derryck Thornton/Foto M. LEVAK

OSTANAK OBOSTRANA ŽELJA - Derryck Thornton/Foto M. LEVAK

U konačnici možemo biti zadovoljni devetim mjestom. Obavili smo razgovor s trenerom i njegovim pomoćnikom, oni su rekli na koje igrače prioritetno računaju, kao i koje bi zadržali - kaže Sep



RIJEKA Košarkaši DepoLink Škrljeva na devetom su mjestu završili jednu od zasigurno najturbulentnijih sezona otkako su članovi HT Premijer lige koja broji 12 ekipa. Iz Uprave su na startu sezone naglašavali da je cilj izboriti doigravanje, a na kraju ih je tek jedna pobjeda dijelila od plasmana među osam najboljih momčadi. Dojam je da u posljednjem kolu protiv Alkara momčad iz Mavrinaca nije niti htjela u doigravanje…


– Mi smo htjeli ići u doigravanje pogotovo jer smo vidjeli da Bosco zadnjih nekoliko kola igra s rezervnim sastavom i nismo niti očekivali da će oni pobijediti Zabok. Dečki su imali silnu želju i volju, ali nakon svih onih stresova i teške borbe za ostanak, već nam je podsvjesno sve bilo gotovo kada smo pobijedili na gostovanju kod Gorice i izborili ostanak u ligi.


Jednostavno, dečki podsvjesno nisu bili spremni za još jednu utakmicu, mislima nisu više bili na parketu i to se vidjelo – kaže predsjednik DepoLink Škrljeva Vice Sep, kojemu je nakon brojnih uspona i padova najvažnije što je njegova momčad uspjela ostati u elitnom društvu, iako se ciljalo na puno više.




Ipak, ciljeve je već uoči sezone poremetio odlazak dotadašnjeg sponzora Adria Oila…


Budžet


– Najveći problem je što smo krenuli u sezonu, a nismo znali konačan budžet. S upitnicima smo slagali momčad zbog odlaska sponzora te smo rekli da ćemo u toj situaciji stvoriti mladu i domaću ekipu koja će stasati i biti za budućnost. Krenuli smo s dva domaća kiksa koja su nam već okrenula situaciju naopačke, kod Dinama smo vodili 16 poena razlike na poluvremenu pa izgubili, a brzo je došlo do toga da smo se odjednom našli u donjem dijelu ljestvice, u nekoj zoni nesigurnosti i pada samopouzdanja.


Ali svejedno smo vjerovali u sebe jer koliko god su igrači gubili utakmice, ne možemo im nikada prigovoriti za angažman i rad na treningu. I trener i cijeli stožer, svi su radili dobro i atmosfera je bila dobra, jedino što je nedostajalo bio je rezultat. Reagirali smo s pojačanjima, doveli Thorntona, potom i Šarića i Gulina da bismo proširili roster. Onda je to krenulo na bolje… A sada, koliko smo zadovoljni? Istina, ciljali smo na doigravanje na početku sezone, ali kada sve sagledamo, probleme s ozljedama i to što je Kujundžić tek krenuo igrati od siječnja, u konačnici možemo biti zadovoljni devetim mjestom.


Budžet DepoLink Škrljeva na kraju je ipak ostao u razini prijašnjih godina, odnosno oko 250 tisuća eura.


– Odlično odrađen posao je što smo na kraju uspjeli izvući isti proračun, ali on je izvučen na kraju, odnosno od nove godine nadalje. Samo zahvaljujući DepoLinku smo uspjeli odraditi jesen. Naravno, veći budžet donosi veću kvalitetu i bolje rezultate te moramo raditi na tome. Moramo pohvaliti DepoLink jer je riječ o ljudima koji dolaze na utakmice i zainteresirani su za bolje Škrljevo.


Grad Bakar nas jako dobro prati i s obzirom na to da je u završnoj fazi dokumentacija za novu dvoranu i cijeli kompleks, sigurno ni Gradu nije svejedno koji ćemo biti na ljestvici i hoćemo li igrati u HT Premijer ligi. Tu je i puno naših malih sponzora, Županija nam isto pomaže, i vjerujem da će se sve to posložiti. Do početka godišnjih odmora imat ćemo precizniju sliku budžeta za iduću sezonu.


Roster


Škrljevčani trenutno pod ugovorom imaju sedmoricu igrača, Barta, Svobodu, Smojvera, Ćošića, Gulina, Šarića i Butorca, ali još bi pokoje ime iz prošle sezone moglo ostati u Mavrincima. Ramme je jedini koji je zasad pronašao novi klub, američki bek seli u Ekvador.


– Obavili smo razgovor s trenerom i njegovim pomoćnikom, oni su rekli na koga prioritetno računaju i koga bi zadržali od ekipe koja nema ugovor. Nekima smo već dali do znanja i ovih dana ćemo obaviti razgovore s njima, a od sedmorice koja je pod ugovorom mogao bi tek jedan otići. Treneri su rekli da bi zadržali trojicu ili četvoricu od onih koji nemaju ugovor.


Thornton? Njegov ostanak je definitivno moguć, on i njegova obitelj su financijski vrlo dobrostojeći, tako da mu novac ne igra ulogu u svemu tome, što je nama odlično došlo. On se jako dobro prilagodio i pokazao je da želi ostati jer mu se sviđaju Rijeka i Opatija, a i želja mu je prestati lutati po klubovima i početi negdje pripreme. Ipak je on igrač kojeg zanimaju klubovi koji će se boriti za malo bolje pozicije u prvenstvu – zaključio je Sep.


Jurkovićevo znanje će pridonijeti da Savez još bolje funkcionira

Vice Sep nedavno je ponovo izabran u Upravni odbor Hrvatskog košarkaškog saveza na mandat od četiri godine, ali s njim je sada i predsjednik Kvarnera 2010 Robert Jurković, koji je ujedno postao i dopredsjednik Saveza.


– Naravno da to što smo nas dvojica u Upravnom odboru može pomoći košarci u našoj županiji. Od deset članova u odboru, nas dvojica smo iz našeg »bazena«. Obojica ćemo raditi, što je i zadaća Upravnog odbora, za boljitak hrvatske košarke, a sigurno da možemo pomoći i da košarka u PGŽ-u bude bolja i snažnija. Jurkovićevo iskustvo i znanje će pridonijeti da Savez još bolje funkcionira.