Borba za ostanak

U DepoLink Škrljevu detektirali krivce za loše rezultate, predsjednik kluba najavio promjene u – igračkom kadru

Katarina Blažević

NA IZLAZNIM VRATIMA - Emeka Obukwelu/Foto V. KARUZA

NA IZLAZNIM VRATIMA - Emeka Obukwelu/Foto V. KARUZA

Obukwelu je prvi igrač koji ne daje ono što smo mislili da će davati. Vjerojatno je prvi na odlasku. Vidjet ćemo, imamo četiri, pet igrača koji ne daju ono što smo htjeli - kaže Sep



RIJEKA U dvorani Mavrinci sve po starome. Prije dva dana košarkaši DepoLink Škrljeva upisali su i nesretni trinaesti ovosezonski poraz u HT Premijer ligi, a kada se tome pridoda i pet poraza u Alpe Adria kupu te jedan u Kupu Krešimir Ćosić, omjer pobjeda i poraza je 4-19!


U DepoLink Škrljevu nikada nisu niti ciljali na borbu za sam vrh ljestvice, ali ciljevi predsjednika kluba Vice Sepa na početku sezone su bili jasni. Ulazak u Ligu za prvaka i prolazak skupine u Alpe Adria kupu.


– Mi smo imali stvarno jedan splet oklonosti, od lošeg rasporeda, do toga da smo cijeli prosinac gostovali. Puno je putovanja bilo i onda u svemu tome, u tim porazima, normalno da je momčadi palo samopouzdanje. Ekipa je zapravo najbolje utakmice odigrala kod favorita Zadra i Cedevite Junior, a onda se događa da one utakmice koje trebaju dobiti, možda i zbog pritiska, ne mogu pobijediti – kaže predsjednik DepoLink Škrljeva Vice Sep, i sam priznavši kako su svjesni teške situacije.


Promjene nužnost




Nisu ovi rezultati poteškoća samo za Škrljevo kao klub, već i košarku općenito u PGŽ-u jer bi se nastavkom ovakvog učinka vrlo lako moglo dogoditi da županija, odnosno cijeli zapadni dio Hrvatske, sljedeće sezone nema predstavnika u najvišem rangu hrvatske košarke.


U klubu su detektirali gdje je najveći problem, zbog čega će u narednim tjednima krenuti s promjenama u – igračkom kadru.


– Nositelji, odnosno oni koji bi trebali povući u tim utakmicama gdje moramo pobijediti, jednostavno zakažu. Protivnička ekipa ne mora odraditi ništa spektakularno jer jednostavno mi sa svojim izgubljenim loptama i greškama napravimo to da odemo u poraz. Dali smo podršku ekipi prije dva tjedna u razgovoru s njima i trenerom. Međutim, porazom od Dinama se vidjelo da oni to ne mogu i do nekih promjena u momčadi će sigurno doći.


Razvoj mladih


I trener Rajković je već naglašavao kako je nezadovoljan ulogom Amerikanca Emeke Obukwelua, a on je i sada prvi koji bi mogao otići iz kluba.


– Obukwelu je prvi igrač koji ne daje ono što smo mislili da će davati. Ako si stranac, moraš biti puno bolji, upravo kao ono što Ramme pokazuje na terenu. Vjerojatno je prvi na odlasku. Vidjet ćemo, imamo četiri, pet igrača koji ne daju ono što smo htjeli. S mlađim igračima, među njima i onim domaćim, nemamo nikakvih problema, oni se razvijaju po očekivanjima i s njima je trener zadovoljan. Ali ovi igrači koji su došli »izvana«, a pogotovo izvan Europe, moraju davati više. I oni kao iskusniji ne naprave da mlađima bude lakše, već »uvaljuju« mlađe u probleme. Umjesto da su im na neki način stariji igrači i mentori, neiskusni igrači imaju dodatni teret na sebi.


Nakon domaćeg poraza od Dinama, Zelenima slijedi gostovanje kod fenjeraša Gorice, potom Zabok u Mavrincima i gostovanje kod Alkara. Važni susreti s ravnopravnim suparnicima u borbi za ostanak.


– Nije nam puno nitko pobjegao, još uvijek se može sve ispraviti, ali se moramo pokrenuti na parketu. Dokle god oni ne budu pružali ono što se od njih očekuje, neće biti ni bodova. Obavili smo razgovore s trenerima Rajkovićem i Ščekićem, rekli su što oni misle, a mi ćemo u Upravi to pokušati ostvariti. Doći će do nekoliko prekida ugovora i dolazaka novih igrača – zaključuje Vice Sep.