Ligue 1

Tudorov Marseille s igračem manje vodio 2:0 pa spašavao bod

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Tudor je već nakon pola sata igre ostao s igračem manje. Leonardo Balerdi je kao posljednji igrač obrane napravio prekršaj koji je Jeremie Pignard "nagradio" crvenim kartonom



MARSEILLE U posljednjem susretu 27. kola francuskog nogometnog prvenstva Marseille, kojeg vodi hrvatski stručnjak Igor Tudor, je na stadionu Velodrome odigrao 2-2 protiv Strasbourga primivši dva gola u posljednjim minutama susreta.


Premda je od 30. minute igrao s igračem manje, OM je poveo 2-0, no u završnici susreta gosti su s dva brza gola izjednačili, a potom bili i korak do velikog preokreta.


Tudor je već nakon pola sata igre ostao s igračem manje. Leonardo Balerdi je kao posljednji igrač obrane napravio prekršaj koji je Jeremie Pignard “nagradio” crvenim kartonom. Zanimljivo, argentinskom braniču, koji je u OM stigao u srpnju 2020. godine, bio je to već četvrti crveni karton u svim natjecanjima u bojama Marseillea.




OM je i s igračem manje poveo u 49. minuti. Ruslan Malinovski je odlično izveo slobodan udarac s ruba šesnaesterca, ali je Matz Sels dobro reagirao i obranio mu šut. Međutim, Chancel Mbemba je pokupio odbijanac pogodivši za 1-0.


Korak bliže pobjedi domaćin je stigao u 76. minuti Alexis Sanchez je izborio kazneni udarac, a zatim ga sigurno realizirao za 2-0. Međutim, Strasbourg je u samoj završnici uspio izjednačiti postigavši dva gola u razmaku od dvije minute, a oba gola zabio je Jean-Eudes Aholou.


U 88. minuti gosti su izveli korner, a Aholou se najbolje snašao smanjivši na 2-1. Samo minutu kasnije Aholou je opalio sa 25 metara pogodivši za 2-2, a u drugoj minuti nadoknade mogao je zabiti i treći gol, no Pau Lopez je obranio njegov udarac.