Nogomet

Tuchel ostaje na klupi Bayerna, predsjednik kluba najavio i povratak Rummeniggea

Hina

Thomas Tuchel/Foto REUTERS

Thomas Tuchel/Foto REUTERS

On je jedan od najboljih trenera u Europi, pokazao je to na raznim pozicijama - objasnio je Hainer, uvjeravajući da nije bilo "nikakvih razmišljanja" o odlasku Tuchela



MUENCHEN Thomas Tuchel bit će i sljedeće sezone trener minhenskog Bayerna, izjavio je predsjednik kluba Herbert Hainer na konferenciji za novinare u nedjelju, najavivši i povratak Karl-Heinza Rummeniggea u vodstvo kluba.


“Tuchel nas je apsolutno uvjerio. On je jedan od najboljih trenera u Europi, pokazao je to na raznim pozicijama”, objasnio je Hainer, uvjeravajući da nije bilo “nikakvih razmišljanja” o odlasku Tuchela koji je u Bavarsku stigao krajem ožujka.


Bez funkcije u klubu su ostali sportski direktor Hasan Salihamidžić i predsjednik Izvršnog odbora Oliver Kahn, a odluka o njihovom odlasku donesena je u četvrtak nakon rasprave koju su vodili Herbert Hainer i počasni predsjednik Uli Hoeness.




Hainer je dodao da će bivši predsjednik uprave od 2002. do 2021. Karl-Heinz Rummenigge, koji je mjesto Kahnu ustupio u ljeto 2021., ući u nadzorni odbor kluba, na sljedećem sastanku u utorak.


Jedan od prvih zadataka Nadzornog odbora Bayerna bit će pronalaženje nasljednika Hasana Salihamidžića na mjestu sportskog direktora, dok je mjesto predsjednika Upravnog odbora dodijeljeno Jan-Christianu Dreesenu, dotadašnjem potpredsjedniku Uprave u zadužen za financije.