TEŠKA VREMENA ZA LUKAKUA

Tuchel o krizi svojeg prvog napadača: “Jako ozbiljno shvaća svaku utakmicu, psihički se umorio”

Hina

Romelu Lukaku/Foto REUTERS

Romelu Lukaku/Foto REUTERS

„Lukaku je nogometaš koji mnogo razmišlja. Pogotovo o utakmicama koje nisu bile savršeno odrađene s njegove strane ili od strane njegove momčadi. Time stavlja težinu na sebe i to ga psihički umara. Ali, ne brinem se za njega. Jako dobro znam da će se brzo vratiti starom ritmu“, rekao je Tuchel.



LONDON Trener Chelseaja Thomas Tuchel objasnio je što se krije iza jednomjesečne krize u koju je upao njegov prvi napadač i strijelac Romelu Lukaku.


Posljednji pogodak u dresu Chelseaja Lukaku je postigao 14. rujna protiv Zenita u Ligi prvaka. Nakon toga je odigrao šest utakmica za Chelsea u kojima nije postigao ni jedan pogodak, dok je u tom razdoblju zabio jedino za Belgiju protiv Francuske u finalu Lige nacija.


„Mislim da je Romelu posljednjih mjeseci igrao jako veliki broj utakmica. Što s klubom, što s reprezentacijom. Znam da jako ozbiljno shvaća svaku utakmicu i zbog toga se umorio. Ali, više psihički nego fizički“, rekao je Tuchel o 28-godišnjem napadaču koji je uoči ove sezone došao iz milanskog Intera u Chelsea gdje je do sada postigao tri pogotka u Premier ligi.




Iako Lukaku ne briljira njegova se momčad ipak nalazi na prvom mjestu premierligaške ljestvice te ima bod više od Liverpoola, odnosno, dva više od Manchester Cityja.


„Lukaku je nogometaš koji mnogo razmišlja. Pogotovo o utakmicama koje nisu bile savršeno odrađene s njegove strane ili od strane njegove momčadi. Time stavlja težinu na sebe i to ga psihički umara. Ali, ne brinem se za njega. Jako dobro znam da će se brzo vratiti starom ritmu“, dodao je Tuchel.