Kvalifikacije za OI

Tucak okupio Barakude za generalnu probu prije puta u Rotterdam: “Momčad djeluje fenomenalno”

Hina

Izbornik Ivica Tucak/Foto REUTERS

Izbornik Ivica Tucak/Foto REUTERS

"Mogu izraziti svoje zadovoljstvo dosadašnjim pripremama, već je sada vidljivo da je to drastična razlika u odnosu onoga što smo vidjeli u Debrecenu, te da je forma igrača i cijele reprezentacije u uzlaznoj putanji", rekao je izbornik.



ROTTERDAM Hrvatska vaterpolska reprezentacija u petak se okupila u Zagrebu na posljednjih sedam dana priprema pred odlazak na ključni turnir ovog dijela sezone, kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre.


“Najbitnije okupljanje u ovom trenutku. Prvi dio priprema koji smo odradili u Rijeci protekao je u najboljem mogućem redu. Nakon dugo vremena, točnije cijele kalendarske godine, smo smo se uspjeli okupiti, bez prekida i raznih situacija koje smo nažalost prolazili u proteklih godinu dana. Mogu izraziti svoje zadovoljstvo dosadašnjim pripremama, već je sada vidljivo da je to drastična razlika u odnosu onoga što smo vidjeli u Debrecenu, te da je forma igrača i cijele reprezentacije u uzlaznoj putanji. Sada je, evo, drugi završni dio priprema pred nama”, kazao je izbornik Ivica Tucak.


“Večeras nam se na treningu priključuju i Amerikanci, s kojima ćemo odraditi pet zajedničkih treninga od kojih će dvije biti služene utakmice. U sportu se to naziva finalno brušenje forme. Mislim da boljeg protivnika i sparing partnera nismo mogli poželjeti. Potvrda toga je njihovo prvo mjesto na turniru u Podgorici, gdje su sudjelovale i reprezentacija Srbije te Crne Gore. Utakmice s njima ćemo iskoristiti da uočimo posljednje detalje koje je potrebno ispraviti pred odlazak u Rotterdam jer nemamo još mnogo vremena. Momčad djeluje fenomenalno, atmosfera je dobra, svi su zdravi što je u ovom trenutku najbitnije. Uz sve treninge, jednako nam se važno paziti se kako bi svi ostali zdravi. Učinit ćemo sve da se zaštitimo i spremni otputujemo u Rotterdam”, zaključio je Tucak.




U sklopu priprema, reprezentacija će u Zagrebu ugostiti američku reprezentaciju s kojom će sutra i u nedjelju odigrati službene prijateljske utakmice.


“Ovih nekoliko dana s Amerikancima dobro će nam doći. Stručni stožer dobiti će još jasniju sliku reprezentacije kako bi to čim bolje iskoristili u Rotterdamu. Svjesni smo da smo među favoritima, uz još dvije-tri reprezentacije koje iskaču svojom kvalitetom. No to treba potvrditi i u bazenu. Ukoliko pomislimo da je sve gotovo prije nego što jest, neće biti dobro”, naglasio je Andro Bušlje, kapetan reprezentacije, a njegovo mišljenje dijeli i Luka Lončar.


“Ovdje u Zagrebu radimo završnu glazuru, provodimo u djelo taktičke zamisli izbornika, kako bi se čim bolje pripremili i u Rotterdamu bili na najvišoj mogućoj razini. Atmosfera je odlična. Mi smo svi već nekoliko godina zajedno, poznajemo se i prijatelji smo tako da je dobra radna atmosfera. Naravno da očekujemo da ćemo se uspjeti plasirati u Tokio, po to odlazimo u Rotterdam i vjerujemo da ćemo u tome i uspjeti”.


Barakude iz Zagreba putuju u Rotterdam 12. veljače, dok će svoju prvu utakmicu odigrati 14. veljače otvarajući turnir nastupom protiv reprezentacije Rumunjske.