Tucak nezadovoljan suđenjem protiv Japana, Hrvatsku sada čeka Gruzija, a potom – Srbija

Portal Novilist.hr

Ivica Tucak/Foto PIXSELL

Ivica Tucak/Foto PIXSELL

Ono što me nije ostavilo ravnodušnim je suđenje u kojem se Japanu dozvoljavala agresivna igra i skoro pa kidanje glava, dok smo mi, koji smo skoro pa bježali od lopte, zaradili više isključenja - kaže Tucak



DEBRECEN Hrvatska je s uvjerljivih 21:13 slavila nad Japanom, ali taj rezultat nije bio dovoljan da bi momčad izbornika Ivice Tucka izravno izborila četvrtfinale Svjetskog prvenstva. Izbornik Hrvatske nakon utakmice nije bio zadovoljan suđenjem


– Ono što me nije ostavilo ravnodušnim je suđenje u kojem se Japanu dozvoljavala agresivna igra i skoro pa kidanje glava, dok smo mi, koji smo skoro pa bježali od lopte, zaradili više isključenja. Igrati protiv Japana u takvim okolnostima je zaista teško, kada nakon svakog kontakta zaradiš isključenje. Ovo zaista nema veze s normalnim utakmicama – rekao je hrvatski izbornik Ivica Tucak.


Hrvatsku u osmini finala očekuje Gruzija, a potom u eventualnom četvrtfinalu – Srbija.




– Sada nam slijedi teži put, kao drugog u skupini očekuje nas jedna utakmica više, odnosno odigravanje osmine finala. Sada tek počinje pravi turnir, a mi nismo ovdje došli da bismo bili prolaznici. U osmini finala sastajemo se s Gruzijom koja je sve samo ne neiskusna ekipa. U svom sastavu imaju nekolicinu vrlo dobrih pojedinaca, trebamo se dobro pripremiti. No vjerujem da smo kvalitetniji – kaže Tucak.


Grčki vaterpolisti su pobjedom nad Njemačkom osvojili prvo mjesto u skupini B ispred Hrvatske zahvaljujući boljoj gol-razlici protiv trećeplasirane reprezentacije, momčadi Japana.