VALTER MATOŠEVIĆ

Trener Zameta nakon beskrajne koronasezone: “Prvo odmor od rukometa, a onda dogovor što dalje”

Valentina Prokić

Foto: D. ŠKOMRLJ

Foto: D. ŠKOMRLJ

Sezona se otegla, karantene, izolacije, pa stanka... Trajalo je do beskraja. Najvažnije je da smo ostali u ligi. Ja sam na totalnom resetu od rukometa, možda pogledam koju utakmicu Bundeslige - kaže Matošević, kojem je istekao ugovor



RIJEKA Rukometaši Zameta su porazom od Gorice zaključili natjecanje u Ligi za ostanak. Nešto ranije nego ostale momčadi s obzirom na to da su dvije utakmice odigrali unaprijed. Cilj je ostvaren, a to je ostanak u Premijer ligi.


– Konačno je gotovo! Bilo je i vrijeme. Sezona se stvarno otegla, karantene, izolacije, pa stanka… Trajalo je do beskraja. Svi smo sretni jer je konačno završilo. Odmah sam igrače pustio na odmor, čim je sudac svirao kraj utakmice u Gorici – kroz smijeh je rekao trener rukometaša Zameta Valter Matošević.


Trener Zamećana nema namjeru još početi razmišljati šta i kako dalje.




– Upravni odbor HRS-a sastaje se 17. lipnja i tada ćemo doznati kada počinje prvenstvo pa ćemo prema tome odlučiti i kada će početi pripreme. Ja sam na totalnom resetu od rukometa, možda pogledam koju utakmicu Bundeslige, ali inače ću posve odmarati glavu. Analiza, križaljke, što i kako dalje, to će sve malo pričekati. Najvažnije je da smo ostali u ligi, tako da je cilj ostvaren – dodao je Matošević.


More ozljeda


Što se sezone tiče, riječka rukometna legenda nije nezadovoljna, no ističe kako je bila baš drugačija od svih drugih dosadašnjih.


– Generalna ocjena bi bila da je sezona bila čudna po svemu. Bila je jako izazovna i za nas trenere i za igrače, pritom mislim na sve ekipe ne samo našu. Bilo je dosta odgoda, pa onda igranja u ritmu srijeda – subota, pa onda opet odgode u kojima, ako je bila izolacija u pitanju, nisi mogao trenirati. Uslijedilo bi ponovno srijeda – subota što je na neki način pogubno za igrače jer oni zapravo nisu profesionalci te su zaredale ozljede, puno ozljeda u svim klubovima. Ukupno gledano uvijek može bolje, ali reći ću da sam zadovoljan – ocijenio je Valter Matošević.


Želje i ambicije


Treneru Zameta ugovor je istekao, ali još ne razmišlja o tome jer kako sam kaže, prvo odmor od rukometa.


– Moramo sjesti i dogovoriti se što ćemo dalje. Ja sam Zamećanin, meni je drago biti u Zametu i ne razmišljam o odlasku, ali treba vidjeti kakve su želje i ambicije kluba. Još je rano govoriti o svemu tome jer moramo prvo sjesti i razgovarati – zaključio je Valter Matošević.
Sada kada je završila sezona na parketu, intenzivirat će se sezona »u kancelariji«.


Devčić: Matoševiću novi ugovor, Starčević i Ljevar odlaze

Predsjednika Zameta Vedrana Devčića nakon završetka sezone očekuje veliki posao oko slaganja momčadske križaljke za iduću sezonu.


– Prijelazni rok počinje 1. srpnja, a prvenstvo još nije završilo tako da će se razgovori intenzivirati u predstojećim danima. Ono što mogu sa sigurnošću potvrditi je da Matija Starčević odlazi u poljski Pogon Szczecin, a Leon Ljevar u slovensku Riko Ribnicu. Što se dolazaka tiče, vratit ćemo većinu naših mladih igrača rođenih 2002. godine koje smo dali na kaljenje u prvoligaške klubove Mornar-Dramalj Crikvenicu i Kozalu. Što se trenera Matoševića tiče, s njim ćemo sjesti i razgovarati o novom ugovoru – rekao je predsjednik Devčić.