RK ZAMET

Trener Zameta Igor Marijanović o novom izazovu: “Volim raditi s mladim igračima”

Valentina Prokić

Igor Marijanović/Foto: S. DRECHSLER

Igor Marijanović/Foto: S. DRECHSLER

Svi smo mi svjesni da sezona može krenuti u nekom negativnom smjeru upravo iz razloga što su to mladi dečki, koje tek treba uigrati, iako su karakterno jaki - kaže strateg Zameta



RIJEKA Rukometaši Zameta i službeno su dobili novog trenera Igora Marijanovića s kojim će početi raditi 2. kolovoza. Marijanović je zapravo novi-stari trener, koji je u Zametu vodio mlađe dobne kategorije, zatim godinu dana i prvu momčad prije nego li je krenuo ususret novim izazovima, a sada se ponovo vratio, odlučivši prihvatiti se velikog posla i stvaranja ekipe iznova.


– Zadovoljan sam, Zamet je uvijek bio moj klub, Zamet me u jako velikoj mjeri i odgojio. Upoznao sam ovdje krasne prijatelje, odgojen sam kao Zamećan i naravno da je lijepo vratiti se kući – kaže trener Zameta Igor Marijanović, koji ne vidi problem u vođenju mlade prve ekipe umjesto starije i iskusnije.


– S tom generacijom prošao sam sve, sve od dječaka B pa do njihove izlazne generacije kadeta i nakon toga sam godinu dana bio trener te seniorske ekipe. Zatim sam i sa ženskom ekipom Zameta bio u seniorskom rukometu tako da neće biti problema. Dečke znam dugi niz godina, znaju moj sustav rada, znaju šta tražim i što očekujem. Oni su spremni to odraditi najbolje što mogu i vjerujem da će to biti ok – dodaje Marijanović.


Radna ekipa




Predsjednik Zameta Vedran Devčić naglasio je kako uoči nove sezone neće biti isticanja klupskih ambicija s obzirom na to da će ekipa biti nova i pomlađena, a novi će biti i sustav natjecanja u Premijer ligi.


Jedino što mrzim je gubiti. Svi smo mi svjesni da sezona može krenuti u nekom negativnom smjeru upravo iz razloga što su to mladi dečki, koje tek treba uigrati, iako su karakterno jaki. Vjerujem da su spremni u glavi i da bi mogli i ranije postaviti to sve na stabilne noge te da se nećemo dovoditi u tešku situaciju – mišljenja je novi strateg Zamećana.


Marijanović je trener koji više voli raditi s mladim sastavom i to je ono što ga čeka u Zametu s početkom priprema.


– Trener sam koji više voli raditi s mladim igračima, volim radnu ekipu, dokazivanje, borbu u svakom kontaktu i za svaki gol. Naravno, s iskusnijim igračima u ekipi puno je lakše igrati, ali u situaciji kada se ne može dovesti nekog ultra kvalitetnog, koji bi pomogao ekipi odmah na prvu, radije prihvaćam situaciju da s mladom borbenom ekipom krećem u prvenstvo – poručuje Marijanović.


Promocija


Premijer liga će ove sezone izgledati drugačije s dvije skupine po osam klubova, a nakon prvog dijela prvenstva ponovo će se dijeliti na Ligu za ostanak i Ligu za prvaka. Novost je i to što će PPD Zagreb i Nexe igrati prvenstvo do samog početka.


– Ne znam iskreno što o tome misliti. I ovako je teško naći igrače u današnje vrijeme, ne samo nama koji muku mučimo s financijama, nego i ozbiljnim klubovima. Moramo preživjeti sezonu, vidjeti kako je to, ali pomak je što su se PPD i Nexe uključili od prvog kola jer će odmah ljudima biti zanimljivije te ćemo dobiti promociju rukometa. Ipak, možda je previše klubova u ligi, stvarno ne znam što reći. PPD i Nexe imaju jako puno igrača koji donose neku prevagu i donijet će motiv više drugim klubovima kada igraju protiv njih, a isto tako i neku medijsku popularnost rukometu, koja je jako potrebna – zaključio je Igor Marijanović.


Trener Zameta je za pripreme dosad isplanirao turnir u Sloveniji gdje će Zamećani igrati dvije utakmice. Pokušat će se uoči početka prvenstva 11. rujna organizirati domaći turnir, a dogovorit će se još tri, četiri uvodne utakmice.