NESLAVAN POČETAK SEZONE

Trener Zameta Igor Marijanović nakon poraza od Sesveta: “To je danak našem neiskustvu”

Igor Duvnjak

Igor Marijanović/Foto: M. LEVAK

Igor Marijanović/Foto: M. LEVAK

"Neki igrači moraju zaigrati još malo čvršće, no mislim da je to ceh neiskustvu. Ovo jest stjecanje iskustva, ali jako bolno. Da smo malo smanjili te naše pogreškice, mogli smo čak i pobijediti", rekao je Marijanović



RIJEKA Ples rukometaša Zameta na startu Premijerlige doma sa Sesvetama je skladnim korakom trajao nešto više od poluvremena, no približavanjem kraja noge su se počele zaplitati u obrani i napadu, do tada bistre ideje su postrale sve zamućenije. Gosti su to koristili, momčad nekadašnjeg istaknutog Zamećanima Silvija Ivandije je bila bolja u završnici.


– Sam rezultat govori da je utakmica bila napeta – kaže trener Zameta Igor Marijanović nakon pobjede Sesveta 32:30


– Dobili smo malo previše golova, mislim da je to danak našem neiskustvu i prilagodbi na Premijerligu. Neki igrači moraju zaigrati još malo čvršće, no mislim da je to ceh neiskustvu. Ovo jest stjecanje iskustva, ali jako bolno. Da smo malo smanjili te naše pogreškice, mogli smo čak i pobijediti. Ne zaboravimo da su Sesvete ozbiljna ekipa. Koristili su te naše pogreške. Možemo žaliti za bodovima s obzirom na to kako smo odigrali u 80 posto utakmice. Teško nam je pao poraz.




Zamet je na premijerligaškoj premijeri pokazivao lijepo lice, isto tako viđeni su i neki novi igrači, koja bi mogli postati protagonistima u daljnjim otimanjima za bodove. Imali su Riječani jake adute do posljednjeg dijeljenja karata, kada su izgubili partiju.


– Kada je riječ o našoj ekipi, možemo biti zadovoljni, u ovom sastavu je samo jedan igrač izvan Rijeke. To je Tomislav Kvastek. Svi ostali su domaći dečki, koji su se »potukli« u ovoj utakmici. U ovom trenutku smo možda dali maksimum, uostalom vodili smo dobar dio utakmice. Lijepo smo odradili nekoliko stvari koje smo se dogovorili, ali pojedinci su na koncu pogriješili. Bili smo u igri do posljednjih pet minuta, stiglo je i jako glupo dobijeno isključenje, tu se Sesvete odvojile na tri razlike, nismo se uspjeli vratiti.


U idućem kolu Riječani će igrati bez ikakvog pristiska, dočekuju mega favorita Nexe.


– To je najlakša utakmica. Naravno, odigrat ćemo najbolje što možemo, dat ćemo svoj maksimum. To je još jedna utakmica u kojoj se možemo dizati i iskustveno i igrački, nemamo što izgubiti, naprotiv. »Bacat ćemo se na glavu« protiv Nexea, a onda krenuti dalje.