SVI SU PONOSNI NA HRVATSKOG GIMNASTIČARA

Trener Tina Srbića: “Odradio je lavovski posao”, Karin Srbić: “Što majka više može poželjeti?”

Portal Novi list

Lucijen Krce i Tin Srbić

Lucijen Krce i Tin Srbić

- Preponosna sam, presretna! Moje dijete je ostvarilo svoj san. Pa što majka može više poželjeti? Samo da mi se još sretno vrati doma, onda će mi srce biti na miru - rekla je Karin Srbić, Tinova majka.



RIJEKA Hrvatski gimnastičar Tin Srbić, svjetski prvak iz Montreala 2017. i doprvak iz Stuttgarta 2019. te dvostruki osvajač srebra na europskim prvenstvima, stigao je i do svoje prve olimpijske medalje, osme za Hrvatsku na ovim Olimpijskim igrama, a njegovim uspjehom ponose se i njegov trener Lucijan Krce te Tinova majka Karin.


Trener Krce nije želio davati izjave nakon kvalifikacija jer, kako je tada rekao, posao još uvijek nije bio gotov, no ovaj put nije mogao sakriti oduševljenje.


– Kao sportaš sam uvijek sanjao doći na Olimpijske igre i nisam uspio. Kad sam postao trener, rekao sam si “idem probati otići kao trener” i evo, ispalo je najbolje moguće. Ali, ovo je njegova medalja. On je taj koji je bio gore i sve to lavovski odradio. Preponosan sam na njega, bio je pravi sportaš, pravi profesionalac sve ove dane u Tokiju. Svi su ga tapšali po ramenu, govorili “medalja je tvoja”, “ti ćeš to osvojiti”, a to je bilo veliko opterećenje. Tin je to uspio sve staviti na stranu. Ne može to svatko. On je uspio – rekao je Krce.




Uspjehom Tina Srbića ponosna je i njegova majka Karin, koja po običaju nije gledala njegov nastup, kako iz straha da mu se nešto ne dogodi, tako i iz praznovjerja da mu to donosi sreću.


– Preponosna sam, presretna! Moje dijete je ostvarilo svoj san. Pa što majka može više poželjeti? Samo da mi se još sretno vrati doma, onda će mi srce biti na miru – rekla je Karin Srbić, koja je u vrijeme Tinova nastupa Dubravom šetala psa.


– Pogledala sam nastup tek kada sam saznala da je sve bilo u redu, da nije pao sa sprave. Meni nije bila bitna nikakva medalja, samo da se ne ozljedi i da je sretan. Možda bih se ja nakon toliko godina i usudila pogledati nastup uživo, ali sad me već počelo mučiti to da mu ne donesem nesreću jer kad ja ne gledam, sve ide super – zaključila je Karin Srbić.