Repovi derbija

Trener Splita ne prihvaća poraz kod Cibone, Žuti uložili žalbu jer je sudac gledao snimku pa poništio prekršaj

Portal Novilist.hr

Srđan Subotić/Foto KK Split

Srđan Subotić/Foto KK Split

Splitu je preostalo nešto više od sekunde za posljednji napad, Mavra je šutirao za tri poena, a suci su na prvu dosudili prekršaj, što bi značilo tri slobodna bacanja



RIJEKA Košarkaši Splita poraženi su 88:90 u utakmici osmine finala Kupa kod Cibone, ali trener Splićana Srđan Subotić nakon utakmice nije htio prihvatiti poraz. Žuti su uložili žalbu jer su suci – gledali snimku.


“Kasnio sam jer smo potpisivali žalbu. Što se mene tiče, ishod ove utakmice još uvijek nije poznat. Žalili smo se jer je sudac Kardum svirao faul, a ne znamo je li dozvoljeno gledanje snimke ako to nije najavljeno prije utakmice. Upitno je i kada je prekršaj napravljen, ali u svakom slučaju je dosuđen“, rekao je Subotić.


Splitu je preostalo nešto više od sekunde za posljednji napad, Mavra je šutirao za tri poena, a suci su na prvu dosudili prekršaj, što bi značilo tri slobodna bacanja.




Ipak, pregledom snimke odluka je promijenjena – suci su zaključili da je vrijeme isteklo prije nego što je Mavra uputio šut i značio je to kraj utakmice.