Dvoboj u Koprivnici

Trener Slaven Belupa u prvi plan stavlja sastav Rijeke i »legendarnog Talijana«: “I dalje su jedna od top četiri momčadi”

Davor Petrović

Zoran Zekić/Foto Arhiva NL

Zoran Zekić/Foto Arhiva NL

Ja ih i dalje vidim kao jednu od top četiri hrvatskih momčadi. Svi njihovi igrači su došli iz itekako ozbiljnih klubova. Kada na to dodam i jako ozbiljnog trenera, koji ima puno iskustva, mislim da će se Rijeka polako dizati - kaže Zekić



ZAGREB Kada se spomene današnji dvoboj s Rijekom, na Gradskom stadionu Ivan Kušek Apaš u Koprivnici o suparniku govore s puno poštovanja, stavljajući u prvi plan sastav svlačionice suparnika i »legendarnog Talijana«.


– Na početku sezone Rijeka je imala dosta turbulencija s pronalaskom trenera, a u kvalifikacijama Konferencijske lige je dobila kvalitetnog suparnika. Međutim, ja ih i dalje vidim kao jednu od top četiri hrvatskih momčadi. Svi njihovi igrači su došli iz itekako ozbiljnih klubova. Kada na to dodam i jako ozbiljnog trenera, koji ima puno iskustva, mislim da će se Rijeka polako dizati. To smo znali i ranije, jer Rijeka i dalje ima kvalitetu. Uostalom, u zadnje dvije prvenstvene utakmice zabili su pet golova – kaže Zoran Zekić.


Na spomen riječkog prosipanja ugleda u šesnaestini finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa protiv Moslavine, trener Slaven Belupa samo će odmahnuti rukom.




– Ta utakmica nije bila realna slika Rijeke. Kup je specifično natjecanje, a prvenstvo je nešto sasvim drugo. Rijeka ovdje dolazi pokušati još malo podići energiju, ozbiljnost i disciplinu, a mi moramo imati spremne odgovore na sve to. Vjerujem da će tako biti – dodao je Zoran Zekić, koji bi danas na raspolaganju trebao imati sve igrače.


Naime, kartoniranih nema, ali nekoliko ih je, kako se to kaže u sportu, rovito.


– Postoje neki problemi, što se tiče ozljeda u momčadi. Svjesni smo važnosti ove utakmice, jer Rijeka se digla, a svi smo znali da će se to kad-tad dogoditi, s obzirom na njihov igrački kadar. No, igramo u Koprivnici i to moramo iskoristiti – tumači Zekić.


Slaven Belupo je u šesnaestini finala Kupa također igrao produžetak, u kojem mu je pobjedu na gostovanju kod Solina donio neuništivi Ivan Krstanović, s time da se taj rezultat savršeno uklopio u dosadašnji tijek sezone za Zekićevu momčad. Naime, Slaven Belupo je u dosadašnjih šest utakmica na svom terenu osvojio tek sedam bodova, uz ukupnu gol-razliku 4:13. Povrh toga, Koprivničani su u zadnje dvije utakmice na svom Apašu doživjeli teške poraze od Istre 1961 (0:3) i Osijeka (0:4).


Na strani, pak, uknjižili četiri pobjede, jedan neriješeni rezultat i tek dva poraza, kod Hajduka (1:5) i Dinama (1:4). Povrh toga, na Poljudu i Maksimiru su primili jedine golove na sedam gostovanja, u koja ulazi i ono na Rujevici (1:0), sredinom kolovoza.


– Svi smo svjesni tog problema koji imamo na domaćem terenu. Sada nas u prvenstvu očekuju tri utakmice kod kuće i jedna u gostima, i to bi za svaku momčad trebala biti pozitivna činjenica. Međutim, mi, na našu žalost, to nismo do sada potvrdili u Koprivnici. Sad nam se pruža nova prilika da postanemo pozitivniji i nadam se da ćemo je znati iskoristiti – tvrdi koprivnički šef struke.