Igor Marijanović

Trener rukometaša Zameta uoči posljednje utakmice redovnog dijela: “Bez kukanja prema ostanku među premijerligašima”

Igor Duvnjak

Igor Marijanović/Foto M. LEVAK

Igor Marijanović/Foto M. LEVAK

Imamo puno problema od početka s koronom, izolacijama, ozljedama i ozljedicama. No, kako bi rekla dva moja draga trenera Valter Marković i Williams Vili Černeka, nema nam druge nego potući se do kraja i napraviti što bolji posao do kraja sezone - kaže Marijanović



RIJEKA Rukometaši Zameta sutra u Trogiru nastavljaju sezonu posljednjom utakmicom redovnog dijela natjecanja poslije čega im slijedi zahtjevna utrka do produženja premijerligaškog statusa, put po skliskom terenu Lige za ostanak. Posljednju utakmicu odigrali su 11. prosinca prošle godine, pred kraj polusezone ostali su bez Lige za prvaka, koja je bila tako blizu, a ostala je predaleko, sada nakon čak dva mjeseca stanke konačno se vraćaju u natjecateljski ritam.


Trener Igor Marijanović je u posljednje vrijeme bio u nezahvalnoj situaciji kao nedavno na Europskom prvenstvu njegov kolega i prijatelj, izbornik Hrvoje Horvat, tijekom zimskih priprema redove njegove momčadi ciklički su prorjeđivali sveprisutna korona te je bilo nezaobilaznih izolacija, te viroze i ozljede s kojima su Riječani muku mučili. Konkretno, u bekovskoj liniji Fabijanu Ljevaru je teže ozlijeđeno rame na nedavnoj prijateljskoj utakmici sa susjedom Kozalom, Nikola Njegovan je dobio jaki udarac u šaku, Marko Mrakovčić ima problema s laktom, Dino Islamović s virozom.


Prisilna stanka


– Igrači su dobili nekoliko udaraca, Njegovan i Mrakovčić malo osjećaju bolove. Fabijanu Ljevaru je pak izletjelo rame na utakmici s Kozalom i očekuje ga minimalno četiri tjedna stanke – kaže trener Igor Marijanović.




Tijekom duge zimske stanke momčad riječkog premijerligaša pobijedila je u Kup utakmici u Buzetu te odigrala pripremni susret s Kozalčanima, pokušavajući se uigrati za ovaj drugi dio sezone.


– Uigravanje za drugi dio sezone? Koliko imate uopće prostora za priču o tome, ha, ha… Uglavnom, nismo pretjerano uspjeli u svemu tome, imamo puno problema od početka s koronom, s izolacijama, ozljedama i ozljedicama, što nas je poremetilo. No, kako bi rekla dva moja draga trenera Valter Marković i Williams Vili Černeka, koji su me naučili što je Zamet i što su Zamećani, nećemo plakati i nema nam druge nego potući se do kraja i napraviti što bolji posao do kraja sezone, ostvariti ostanak u ligi.


Pune tribine


Zamećani prvu zadaću imaju u Trogiru s izravnim konkurentima, domaćinima koji imaju identičan bodovni učinak kao i riječka momčad.


– Ta nam utakmica puno znači. Igraju dva direktna suparnika, koji će nastaviti igrati u Ligi za ostanak. Dva boda bi u ovom dijelu natjecanja jako puno značila s obzirom da dva kluba direktno ispadaju iz ove Paket 24 Premijerlige, a dva idu u dodatne kvalifikacije. U slučaju uspjeha bismo prenijeli 12 bodova i bili bi u puno boljoj poziciji u nastavku sezone. Vidjeli smo prije nekoliko dana da je taj Trogir do 50. minute PPD Zagreb držao u šaci. Zagrebašima nije bilo lako tako da očekujemo pune tribine i dobru domaću ekipu, koja je dokazala kvalitetu. Ta dva boda znače puno, ali poraz neće značiti smak svijeta.


Zamet bez dvojbe očekuje delikatna zadaća u Ligi za ostanak u kojoj će četiri kluba biti zahvaćena vrtlogom izravnog ispadanja ili pak igranjem kvalifikacija.


– Šest ekipa će biti sigurno, a četiri neće te u ovoj novoj ligi neće biti lako do samog kraja. Mi se nadamo da ćemo biti među tih šest sigurnih, da ćemo pritom ostati zdravi i da ćemo taj dio sezone odraditi kako treba – poručio je Igor Marijanović uoči trogirske utakmice koja u subotu počinje u 19.30 sati.