Sutra kreće

Trener RK Zamet uoči početka nove sezone: “Želimo napasti prva tri mjesta u skupini”

Valentina Prokić

NOVI IZAZOVI - Marko Mrakovčić, Vedran Devčić, Sanja Jakovac Šepić i Igor Marijanović/Foto M. LEVAK

NOVI IZAZOVI - Marko Mrakovčić, Vedran Devčić, Sanja Jakovac Šepić i Igor Marijanović/Foto M. LEVAK

Ne bih davao velika obećanja, ali napravit ćemo sve što možemo da uđemo u Ligu za prvaka - rekao je Marko Mrakovčić



RIJEKA Rukometaši Zameta sutra kreću u novu sezonu Premijer lige u koju se nakon punih deset godina od prvog kola vraćaju PPD Zagreb i Nexe, a tu su i novi članovi Karlovac, Trogir, Moslavina i Rudar.


Novi format natjecanja nudi dvije skupine, A i B, u kojoj će biti po osam klubova. Nakon 14 kola tri najbolja kluba A i B lige prolaze u Ligu za prvaka gdje startaju od nule i igraju svatko sa svakim. Nakon 10 kola dva najbolja kluba igraju play-off do šest bodova. U tom doigravanju priznaju se međusobni bodovi osvojeni u Ligi za prvaka.


Preostalih 10 klubova od 4. do 8. mjesta nastavlja natjecanje u Ligi za ostanak. Ti klubovi prenose bodove iz međusobnih susreta, kao i gol-razliku. U Ligi za ostanak međusobno igraju klubovi koji nisu bili zajedno u grupi. Tako će i oni odigrati još deset kola. Dvije najslabije ekipe, a to znači one koje osvoje 9. i 10. mjesto Lige za ostanak, ispadaju. Klubovi koji su osvojili 7. i 8. mjesto u Ligi za ostanak, igraju dodatne kvalifikacije za ostanak s drugoplasiranim klubovima iz Prve HRL Jug/Sjever.




– Iskreno, ne znam što očekivati jer je ovo svima novo. Mladi igrači sve ranije bježe u inozemstvo zbog malo veće plaće, igrača nedostaje i ovako te se vrlo teško ciljano pojačati. Mladi će dobiti priliku za dokazivanje, imamo četiri kluba više u ligi, koliko će to utjecati na pad ili rast kvalitete stvarno ne znam – rekao je o novom formatu natjecanja trener Zameta Igor Marijanović.


Zamećani sezonu otvaraju na parketu Centra Zamet (sutra, 18 sati) protiv Sesveta, a izuzev njih u grupi B još su Nexe, Bjelovar, Moslavina, Dubrovnik RKHM, Trogir i Varaždin 1930.


– Jedva čekam sutra 18 sati i početak sezone, kao i moji igrači. Sesvete su sve samo ne lagan protivnik, treća su ekipa Hrvatske iza Nexea i PPD Zagreba. No, to ne znači da smo se predali ili potpisali poraz, ja stvarno mrzim gubiti i prilično sam siguran da našim angažmanom i zajedništvom možemo doći do pobjede. Ekipa diše kao jedan i pokazat ćemo to danas na terenu – dodao je trener Zamećana.


Cilj je Liga za prvaka


Što se ciljeva tiče, Marijanović ističe kako ne žele u Ligu za ostanak.


– Mogu obećati da ćemo dat sve od sebe, ne želimo u Ligu za ostanak i ne želimo se spašavati do zadnjeg kola. Želimo napasti prva tri mjesta u skupini – poručio je trener Zameta.


Novi kapetan momčadi je Marko Mrakovčić.


– Hvala treneru, suigračima i Upravi na povjerenju i kapetanskoj traci. Mogu reći da je atmosfera dobra, iako se ekipa izmijenila, svi se poznajemo i odmah smo kliknuli. Dobra smo klapa i imamo odličnu suradnju na terenu. Na prijateljskim utakmicama smo pokazali da možemo, spremni smo i idemo pokušati pobijediti Sesvete.


Uprava i trener su napravili pun pogodak sa sastavljanjem ekipe, vjerujem da možemo napraviti puno, da ćemo svima pokazati koliko vrijedimo i opravdati povjerenje. Ne bih davao velika obećanja, ali napravit ćemo sve što možemo da uđemo u Ligu za prvaka. To je cilj, a je li realan, vidjet ćemo na kraju sezone. No, siguran sam da imamo kvalitetu za to ostvariti – odlučan je kapetan Mrakovčić.


Gledatelji će s COVID putovnicom moći na tribine, a ulaznice će se prodavati po cijeni od 25 kuna.