Pet od pet

Trener Primorja EB nakon uspješnog turnira Regionalne lige: “Generacija koju imamo je blago”

Valentina Prokić

PET POBJEDA - Primorjaši s trenerom Igorom Hinićem i pomoćnikom Bobanom Voštićem/Foto V. KARUZA

PET POBJEDA - Primorjaši s trenerom Igorom Hinićem i pomoćnikom Bobanom Voštićem/Foto V. KARUZA

To je moj sud, koji ne mora biti realan, ali mislim da imamo baš ekstremnu kvalitetu i tu se mogu događati genijalne stvari u dogledno vrijeme što se tiče vaterpola - kaže Igor Hinić



RIJEKA Vaterpolisti Primorja EB s maksimalnih su pet pobjeda zaključili nastup na prvom kvalifikacijskom turniru Regionalne A1 lige. Primorjaši su u posljednjem, petom kolu pobijedili kotorsku momčad Cattaro 11:10.


– Turnir je bio dobar, ujednačen, s puno zahtjevnih utakmica i svaku si morao igrati, jer nije bilo velike razlike u kvaliteti protivnika. Odradili smo ga na jako, jako dobar način. Ostvarili smo željeno prvo mjesto, bodovi se prenose u sljedeći turnir, a bit će tri turnira. Mi smo s punim plijenom i tamo smo gdje smo htjeli biti – ocijenio je trener Primorja EB Igor Hinić.
Strateg Primorjaša zadovoljan je prikazanom igrom svojih odabranika.


Apel


– Bilo je jako zahtjevno, u 60 sati smo igrali pet utakmica. I meni kao treneru je bilo naporno, njima koji su bili pod fizičkim opterećenjem sigurno je bilo puno teže. Imamo ovdje jednu generaciju, koja je blago, i još imamo jednu koja nam dolazi. To je moj sud, koji ne mora biti realan, ali mislim da imamo baš ekstremnu kvalitetu i tu se mogu događati genijalne stvari u dogledno vrijeme što se tiče vaterpola. Apelirao bih da se ta kvaliteta pod svaku cijenu zadrži – dodao je Hinić.




Omladinska škola Primorja EB radi odličan posao, te mlađe selekcije nižu sjajne rezultate u svojim kategorijama.


– Apostrofirao bih rad kluba u svim kategorijama, jer to su igrači koji nisu počeli igrati prije šest mjeseci, nego su u klubu dugi niz godina. Prati ih se, imamo tu sreću da se na ovo što sad imamo sljedećih par godina nadovezuje baš nekoliko ekstremno zanimljivih igrača. Već sada mislim da imamo reprezentativni potencijal u momčadi i, ako ih se isprati do kraja, može biti baš interesantna priča. Tu bih se zahvalio još VK Opatija, koji nam uvijek daje kvalitetne igrače. Liber i Kancijanić, svi u klubu rade dobar posao i selekcija igrača im je uvijek prava – rekao je Hinić.


Predah


Primorjaši su dobili slobodno do srijede, a zatim nastavljaju s treninzima. Prvenstvo Hrvatske nastavlja se utakmicom sedmog kola, no tek 4. prosinca, a tada će riječki vaterpolisti gostovati kod splitskog Jadrana.


– Dečki se moraju odmoriti, živjeli su ovih tri dana jedan za drugoga i dali su sve šta su mogli u ovom trenutku, a prvo mjesto je rezultat svega toga. Postoji više razina, fali nam iskustva i snage, ali to se sve može popraviti. Odmorit ćemo se i krenuti dalje – zaključio je Igor Hinić.