Konferencijska liga

Trener PAOK-a: “Sigurno se nećemo predati, a Petkoviću smo poklonili golove u prvoj utakmici”

Portal Novilist.hr

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Moramo podići intenzitet igre, zaigrati riskantnije. Momčad je spremna, svi vjeruju u prolaz. Iza nas su teški trenuci, ali optimisti smo i puni volje, kazao je Lucescu



SOLUN Premda PAOK ulazi u uzvratni susret osmine finala Konferencijske lige protiv Dinamo s dva gola zaostatka, trener grčkog sastava Razvan Lucescu vjeruje u prolaz.


“Borit ćemo se za prolaz, sigurno se nećemo predati. Ovo je mislim, treći put u našoj povijesti da možemo doći do četvrtfinala. Bit će novih igrača u sastavu, moramo naći motivaciju i inspiraciju. U težoj smo situaciji nego uoči utakmice u Zagrebu, ali u nogometu smo vidjeli i mnogo težih situacija u kojima se dogodio preokret. Imamo volju, vjerujem i znanje i kvalitetu,” kazao je rumunjski stručnjak na novinarskoj konferenciji na stadionu Toumba.


Kao jedan od razloga PAOK-ove krize spominje se i fizička sprema igrača. No, Lucescu se nije složio s takvom konstatacijom.




“Fizički nemamo nikakvih problema, međutim mentalno smo se potrošili. Analizirao sam naše zadnje utakmice, nije bilo intenziteta, niti volje za rizikom. Igrali smo u zoni konfora i izgubili smo. Nismo odigrali dobro i činili smo nepotrebne greške. Ispred nas je još jedna utakmica prije pauze. Vjerujem kako će se nakon pauze neke stvari promijeniti, donijet će nam svježinu i fizički i mentalno. Imat ćemo priliku malo se sabrati,” kazao je.


Grčke novinare je zanimalo sprema li Lucescu iznenađenje svom kolegi na suprotnoj strani Sergeju Jakiroviću?


“Možda da stavimo 14 igrača u momčad? Svjesni smo situacije, dobro smo proučili Dinamo. Radi se o kvalitetnoj i iskusnoj momčadi koja ima mentalnu mirnoću. Naučeni su na pobjede. Mi moramo ubrzati igru, probiti njihov dvostruki blok. Kada igraš sporo, protivnik ima dovoljno vremena za pravodobne reakcije. Moramo podići intenzitet igre, zaigrati riskantnije. Momčad je spremna, svi vjeruju u prolaz. Iza nas su teški trenuci, ali optimisti smo i puni volje,” kazao je.


Dinamo je u prvom susretu slavio na krilima dvostrukog strijelca Brune Petkovića. Lucescu je pohvalio hrvatskog napadača, ali i dodao kako su mu oni poklonili golove.


“Petković je odličan napadač, ali u Zagrebu nije nešto kreirao, mi smo mu poklonili golove. S druge strane Dinamo nije nas počastio.”