Zoran Zekić

Trener Osijeka nosio je dres Rijeke: “Grad, ljudi, huk Kantride – bilo je posebno”

Davor Petrović

U DRESU RIJEKE...

U DRESU RIJEKE...

Rujevica je lijepa, ali Kantrida je jedan od raritetnih stadiona u Europi. Nisam siguran da ima puno klubova koji igraju na takvom položaju - kaže Zekić



RIJEKA Zoran Zekić odigrao je deset utakmica i postigao jedan gol za Bijele. Debitirao je 15. srpnja 2005. u Splitu u susretu Superkupa s Hajdukom, koji su Splićani dobili 1:0 pogotkom Nike Kranjčara.


Zekić, koji je igrao napadača, nije se naigrao i otišao je s Kantride nakon pola sezone, vrativši se u Inter iz Zaprešića početkom veljače 2006. godine, a sada se prisjetio tog razdoblja u razgovoru uoči nedjeljne utakmice njegova Osijeka i Rijeke.


– Uvijek pamtim lijepe stvari. Realno, nisam baš bio u dobrom izdanju kada sam igrao za Rijeku, ali, što se tiče grada, ljudi i onog huka s Kantride, moram reći da je to bilo posebno. No, nije to bilo samo tada. Rijeka cijelo vrijeme ima odličnu atmosferu na domaćim utakmicama. Tako je bilo na Kantridi, tako je sada na Rujevici.




Možete li usporediti ta dva stadiona?


– Rujevica je lijepa, ali Kantrida je jedan od raritetnih stadiona u Europi. Nisam siguran da ima puno klubova koji igraju na takvom položaju. Bilo bi stvarno lijepo da se ostvare najave o gradnji novog stadiona na toj lokaciji. Mislim da igranje na Kantridi svakom nogometašu donosi poseban osjećaj i gušt.


Svi hvale našu Opus Arenu, a ja bih bio najsretniji da širom hrvatske niknu takvi moderni stadioni. Na kraju krajeva, mislim da hrvatski nogomet to zaslužuje – kaže Zekić.