Nogomet

Trener Opatije nakon jesenskog dijela sezone: “Imam osjećaj da igračima nedostaje pravog motiva”

Ivan Volarić

Foto M. LEVAK

Foto M. LEVAK

Ponekad se više napale na treningu utorkom ili srijedom nego vikendom na utakmici. Svima je gušt pobijediti Kukoča ili Prskala, pa makar i na treningu - tvrdi trener člana SuperSport Druge NL



RIJEKA Zoran Bogolin, trener nogometaša Opatije, kraj prvoga dijela sezone dočekao je s izmješanim osjećajima. Ljestvica pokazuje da su Opatijci zimsku pauzu nakon odigranih 15 kola dočekali na šestom mjestu s 22 boda, šest bodova od treće pozicije koja bi mogla nositi kvalifikacije za viši rang. S jedne strane, taj rezultat ne zadovoljava tradicionalno ambicioznog trenera Crno-bijelih, s druge strane Opatijci su u posljednjih osam kola pokazali da se na njih može i mora računati kada je u pitanju borba za vrh na proljeće.


– U prvih sedam kola bili smo bez pobjede, nanizali smo pet remija. Nakon toga smo ušli u seriju pobjeda. U završnih osam kola ostvarili smo pet pobjeda, dva remija i jedan poraz. Osim toga, bili smo uspješniji na strani nego na Kantridi. To su, naravno, samo brojke. Moj osobni dojam je da smo bolje igrali u prvih sedam kola nego u posljednjih osam kada smo pobjeđivali. Istina, svjestan sam da se u nogometu i sportu u konačnici sve svodi na rezultat, ali ja ipak volim da moja momčad pruži određeni sadržaj na terenu. Sigurno u tom dijelu imamo puno prostora za napredak – sumira Bogolin opatijsku nogometnu jesen, koja je kao i prijašnjih sezona bila opterećena problemima s formom dijela provjerenih igrača.


Oživljavanje karijera


– Stalno vraćamo nekoga u život. Neki igrači su bili dugo ozlijeđeni, neki dugo nisu igrali, neki su se ozlIjedili pa preskočili dio priprema. U takvim okolnostima dosta je teško uhvatiti pravu formu. Čim smo se malo kompletirali i stabilizirali, odmah smo uhvatili kontinuitet solidnih igara i dobrih rezultata. No, imam osjećaj da igračima nedostaje pravog motiva. Ponekad se više napale na treningu utorkom ili srijedom nego vikendom na utakmici. Svima je gušt pobijediti Kukoča ili Prskala, pa makar i na treningu – nastavlja Bogolin.




Pored oživljavanja karijera (Prskalo, Ajayi…) ove jeseni na Kantridi su se uspješno afirmirala i neka mlađa imena. Bogolinov mlađi sin Val postigao je drugoligaški prvijenac sa 17 godina, Crikveničanin Dan Lagumdžija pokazao je da u njemu čuči veliki nogometni potencijal. Bogolinu bi u kadrovskom smislu proljeće trebalo biti puno jednostavnije nego prošlo ljeto.


Zahtjevnije proljeće


– Od ove ekipe sigurno će ostati 15-16 igrača,neki će poput Macana otići nezadovoljni minutažom. Razumljivo, svi žele igrati. Sigurno ćemo u prijelaznom roku posegnuti za jednim provjerenim centarforom – govori trener Opatije, koji unatoč svemu, ne odustaje od mogućnosti da njegova momčad uplete u borbu za mjesta koja bi Crno-bijele vratila u drugi rang natjecanja.


– Nećemo si stvarati pritisak borbe za vrh. Svjesni smo da se za napad na pozicije pri vrhu mora puno toga poklopiti. Osim toga, proljeće će sigurno biti puno zahtjevnije i teže nego prvi dio sezone. Dakle, morat ćemo biti spremniji i bolji nego jesenas, u svakom pogledu – poručio je Bogolin. Nije želio otvarati temu koja ga itekako tišti – suđenje.


Opatijci su silno nezadovoljni tretmanom sudaca u prvom dijelu sezone, baš kao što su bili prošle drugoligaške sezone kada su se osjećali kao da su unaprijed osuđeni na »odstrel«. Nešto je, naravno, pitanje subjektivnog dojma, a nešto i činjenica da opatijski drugoligaš nije dovoljno zastupljen u HNS-ovim tijelima. Morat će u klubu i na tome poraditi. Za uspjeh u nogometu nije uvijek dovoljno samo imati kvalitetne igrače.