Velimir Liverić

Trener odbojkaša Rijeke nakon mršave polusezone: “Najviše problema imali smo s odazivom igrača koji su zaposleni”

Ivan Volarić

OZBILJAN TRENING JEDINO RJEŠENJE - Velimir Liverić/Foto V. KARUZA

OZBILJAN TRENING JEDINO RJEŠENJE - Velimir Liverić/Foto V. KARUZA

Nećemo sada očajavati, već se uhvatiti rada i ozbiljnog treninga jer jedino tako možemo isprovocirati pomake - dodao je Liverić



RIJEKA Dvama porazima, od favorizirane Mladosti na Trsatu i Centrometala u gostima, odbojkaši Rijeke zaključili su 2023. godinu. Riječani su nakon 11 kola osvojili tek šest bodova i prezimit će na devetoj poziciji. Puno bliže posljednjim dvama mjestima koja vode u niži rang nego doigravanju i prvih šest pozicija, čemu su se potajno nadali na Trsatu uoči početka aktualne superligaške sezone.


– Uoči sezone najavili smo borbu za ulazak među prvih šest momčadi, međutim, na kraju smo ostvarili tri pobjede. Premalo… Jasno je stoga da smo malo razočarani. svi zajedno smo očekivali više, a o tome smo i pričali na sastanku s igračima nakon posljednje utakmice. Jednostavno je u nekim utakmicama nedostajalo malo više htijenja, želje i žara.


Osim toga, u čak šest susreta smo igrali peti set, a u četiri takve utakmice smo izgubili. Da smo od te četiri izgubljene utakmice samo dvije okrenuli na našu stranu, sada bismo imali puno više razloga za zadovoljstvo. Ohrabruje činjenica da smo favoritima uzeli po set, znači da ipak možemo puno više nego što pokazujemo.




Svi su mogli više, od najstarijeg do najmlađeg igrača. Ništa, nema sada plakanja. Počeli smo sada pripreme za drugi dio sezone gdje ćemo biti bliže borbi za ostanak nego za doigravanje – rekao je trener Velimir Liverić, koji smatra da nakon dugo godina riječki superligaš mora strijepiti od onog najgoreg. Iz Superlige ispadaju dvije momčad budući da se liga skraćuje za dva člana, a po uzoru na odbojkašice formirat će se Prva liga.


Profil momčadi


– Borba za ostanak je, gledano iz ove perspektive, naša realnost i na to moramo biti spremni u nastavku sezone. Ponavljam, nećemo sada očajavati, već se uhvatiti rada i ozbiljnog treninga jer jedino tako možemo isprovocirati pomake – dodao je Liverić, kojem velike probleme predstavlja profil ekipe sastavljene od studenata, srednjoškolaca i zaposlenih igrača.


Odbojka je sport koji se teško može igrati na ozbiljnijoj razini s jednim treningom dnevno, a kamoli samo s dva ili tri treninga tjedno, što je u riječkom slučaju praksa.


– Najviše problema imali smo s odazivom igrača koji su zaposleni. Ne možeš tijekom tjedna trenirati dva dana i očekivati da ćeš u subotu dobiti utakmicu u pet setova. To jednostavno ne ide. Baš u tim utakmicama se u prijelomnim trenucima osjetio taj nedostatak treninga – smatra Liverić, kojem bi u zimskoj stanci dobro došlo poneko pojačanje, ali…


Uvijek isto


– Uvijek se vrtimo oko istih stvari. Nude nam se igrači, uglavnom stranci, ali samo njihovo dovođenje iziskuje šest, sedam tisuća eura u startu. Pitanje je što time dobivamo. Prijelazni rok je još tijeku, vidjet ćemo…


Mičetić se nalazi na pripremama s U-20 reprezentacijom Hrvatske, Čekadu i Bačića čekaju pripreme U-18 hrvatske vrste.


– Iskreno, nije mi jasno zašto je Mičetić na pripremama U-20 reprezentacije, a ne U-18 s obzirom na njegove godine. Pokušao sam dobiti od nekoga odgovor na to pitanje, ali još nisam uspio u tome. Ne vidim baš neki smisao igranja sa starijim godištem – zaključio je Liverić tužnu odbojkašku 2023. godinu na Trsatu.