rk zamet

Trener Marijanović nakon Poraza Zameta u ključnoj utakmici za Ligu za prvaka: “Dan kada ništa nije išlo od ruke”

Igor Duvnjak

Igor Marijanović/Foto: M. LEVAK

Igor Marijanović/Foto: M. LEVAK

Bio je to dan kada ništa nije išlo od ruke, promašili smo puno zicera te je bilo teško održavati priključak. Pali smo obrambeno u završnici - rekao je Marijanović



RIJEKA Vrč ide na vodu dok se ne razbije. Rukometaši Zameta su nakon bitne pobjede u Kutini u uzbudljivoj utrci za Ligom za prvaka doživjeli isto tako neugodan posrtaj u itekako važnoj utakmici s Varaždinom 1930 na domaćem parketu.


Riječani, koji su ovog puta umjesto na zametskom, bili domaćini na trsatskom terenu, osjetili su na svojoj koži onaj Murphyjev zakon po kojemu ako nešto treba krenuti krivo, onda sve krene krivo. Dva jako važna igrača Zameta ponijeli su bolne uspomene iz Kutine. Pivot Tomislav Kvastek je imao otečenu i zamotanu šaku, bek Nikola Njegovan ozlijeđena leđa. Momci su zaigrali, željeli su pomoći ekipi, srce je htjelo, no jasno je da nisu mogli dati uobičajeni obol. Uz to u napadu nije bilo poslovičnog doprinosa s desnog krila, onog lijevog. Damira Vučka gosti su budno motrili, a uz to domaćini nisu imali ni pravog vanjskog šuta. Na drugoj strani obrana Zameta se povijala dok se skroz nije povila, a ekipa sa smanjenim brojem igrača za rotaciju bila je sve umornija, da bi u finišu skroz posustala i poražena gledala pobjedničko slavlje gostiju.


– Ne znam jesmo li bili umorni – kazao je poslije svega trener Zamećana Igor Marijanović. – Bio je to dan kada ništa nije išlo od ruke, promašili smo puno zicera te je bilo teško održavati priključak. Pali smo obrambeno u završnici.




Jasno da nije mogao zaobići itekako otegotnu okolnost, činjenicu da su važni igrači poput Njegovana i Kvasteka silom prilika igrali nedovoljno oporavljeni.


– Tijekom tjedna je taj naš rad bio popraćen krpanjem ozljeda. To nam je u jako bitnoj, možda i najvažnijoj utakmici sezone došlo na naplatu. Može ovo zvučati kao neka isprika, ali moram spomenuti kako su Njegovan i Kvastek odradili tek jedan trening uoči utakmice. Nadali smo se da će moći izdržati kontakt igru, ali vidjelo se da niti jedan niti drugi zbog tih ozljeda nisu bili pravi. Jednostavno, sredina obrane nam je puštala na sve strane. Golman Sorić je to dobro držao u prvom poluvremenu, u drugom dijelu nije ni on mogao spasiti stvar.


Zamećani sada na Ligu za prvaka gledaju iz nešto drugačije perspektive, Varaždinci su ih smijenili na trećoj poziciji, tri kola prije kraja redovnog dijela prvenstva imaju bod više i jednu zaostalu utakmicu.


– Sada nam sve prijašnje kalkulacije padaju u vodu. Mi svakako ova posljednja tri kola moramo odigrati maksimalno dobro, dati sve od sebe, pokušati dobiti sve tri utakmice, a onda na kraju kako bude. Sada više ne ovisimo sami o sebi, ali jednostavno taj jedan poraz nas neće spustiti. Vidjet ćemo, moraju se poklopiti neki rezultati, ali idemo gledati sebe od Dubrovnika pa nadalje ne razmišljajući o drugima.