Silvijo Čabraja

Trener Lokomotive: “Bilo bi lijepo uključiti se u borbu za Europu, ali nikome nije lako igrati na Rujevici”

Davor Petrović

Silvijo Čabraja/Foto PIXSELL

Silvijo Čabraja/Foto PIXSELL

Na Rujevicu dolazimo rasterećeni, bez imperativa, iako je jasno da želimo postići pozitivan rezultat – dodaje šef struke s Kajzerice



ZAGREB Današnje gostovanje kod Rijeke na Kajzerici se gleda kao velika prilika za priključivanje vrhu ljestvice i ulazak u borbu za treće mjesto. Lokomotivu bi pobjeda na Rujevici podigla na ljestvici, s time da bi, u tom slučaju, pozicije što vode u Europu postale realnost.


– Otvara nam se mogućnost da napravimo veliki korak prema naprijed. Bilo bi lijepo ostvariti pozitivan rezultat i uključiti se u borbu za Europu, ali jasno nam je da niti jednom našem klubu nije lako igrati na Rujevici – kaže Silvijo Čabraja.


Kada je u pitanju igrački kadar, trener Lokomotive na raspolaganju ima sve igrače, osim Blaža Boškovića, koji ima problema s ozljedom već deset mjeseci, i novopečenog člana američkog kluba zvanog Houston Dynamo, Ibrahima Aliyua. Taj 21-godišnji Nigerijac pokazao se kao jedan od boljih poslovnih poteza čelnika kluba s Kajzerice.


Puna blagajna




Naime, Aliyu je među Lokose stigao prije tri godine iz nigerijskog Footworka za pedeset tisuća eura, a sada je otišao u MLS za 2.1 milijuna eura. Tim transferom klupska blagajna je značajno osvježena, a otvorio se i prostor za druge mlade igrače. Opet, jasno je da bi se taj odlazak mogao osjetiti.


– Ostali smo bez Aliyua koji nam je u ovom dijelu sezone bio jedan od ključnih igrača. Imamo rješenja za pokrivanje njegove pozicije i vjerujemo da možemo ostvariti ono što želimo u završnici prvenstva. Na Rujevicu dolazimo rasterećeni, bez imperativa, iako je jasno da želimo postići pozitivan rezultat – dodaje šef struke s Kajzerice.


Statistički parametri govore da optimizam u redovima Lokosa ima pokriće. Doduše, ista kategorija donosi i razlog za brigu.


Nepotrebne greške


– Mi cijele sezone uglavnom igramo dobro. Na kraju krajeva, treći smo po broju postignutih golova u ligi. S druge strane, primili smo ih najviše, što je određeni problem. Naš primarni cilj je razvoj igrača i zato ponekad radimo nepotrebne greške. Jednostavno, našim obrambenim igračima u određenim situacijama nedostaje iskustvo – tumači Čabraja, dodajući da njegova momčad ima dosta prostora za napredak.


Na spomen suparnika trener Lokomotive, poput svih ostalih u prvi plan gura očigledan utjecaj rada Sergeja Jakirovića.


– Neću otkriti ništa novo kada kažem da se Rijeka preporodila pod vodstvom novog trenera i njegovog stručnog stožera. Napravili su dodatnu selekciju, promijenili su dio momčadi u odnosu na početak sezone i rezultat je stigao. Mi imamo svoje ambicije na Rujevici, ali i znamo da nas očekuje vrlo teška utakmica – zaključuje Čabraja.