Pojačanja imperativ

Trener košarkašica FSV-a nakon teškog prvog dijela sezone: “Ako se ne pojačamo, teško ćemo izboriti ostanak”

Katarina Blažević

TEŽAK POSAO U NASTAVKU SEZONE - Igor Prtorić/Foto S. DRECHSLER

TEŽAK POSAO U NASTAVKU SEZONE - Igor Prtorić/Foto S. DRECHSLER

Pokušat ćemo dovesti jednu do dvije nove igračice. Moramo sjesti s Upravom i vidjeti koga ćemo dovesti. Mislim da bismo s pojačanjima uspjeli čak i više od samog ostanka - kaže Prtorić



RIJEKA Jedna pobjeda i deset poraza, učinak je to košarkašica FSV-a u prvom dijelu Premijer lige, koji nije stigao kao iznenađenje. Ipak je proteklo ljeto bilo itekako prometno za riječki klub, kada su odlasci u pitanju, dok je u segmentu dolazaka bilo nikad skromnije. Nakon što su otišle Perko, Krajina i Peričić, trener Igor Prtorić ostao je s rosterom koji čine praktički juniorke i kadetkinje, a ekipu je pojačala tek Doroteja Laljek, koja je zbog problema s ozljedom zaigrala tek u četvrtom kolu.


Bit će, stoga, itekako zahtjevno mladim domaćim djevojakama izboriti ostanak u elitnom društvu, posebice nakon što se teško ozlijedila najbolja igračica ekipe Karolina Škare. Ozljeda ligamenata udaljila ju je s parketa vjerojatno do kraja sezone, a njezin izostanak odmah je utjecao i na rezultat. Riječanke su u posljednjem kolu ove kalendarske godine izgubile od Orke, konkurenta u borbi za ostanak.


– Rezultatski ne možemo biti zadovoljni prvim dijelom sezone, ali opet, dosta smo oslabljeni. Imali smo i dosta nesreća, od ozljede Škare, nekih sitnijih ozljeda drugih igračica, do nekih nesretno izgubljenih utakmica. Sreća nas baš ne prati. Sad imamo praktički juniorsko-kadetsku ekipu, ali normalno da smo tu gdje jesmo. Djevojke su još uvijek neiskusne i njima je svaka utakmica novo učenje – kaže trener košarkašica FSV-a Igor Prtorić, koji je svjestan da će pojačanja ove zime biti prijeko potrebna ako klub želi ostati u Premijer ligi.




FSV je trenutno pretposljednji, ispred Splita, koji nema niti jednu pobjedu, dok je Orka s dvije pobjede preskočila riječki klub. Posebno su bolni bili porazi od Trešnjevke 2009 i Raguse koji su dosezali i skoro 70 poena razlike…


– Poraz je poraz, bio on s tri ili 50 razlike. Znam da neiskusnijim igračicama možda teže pada poraz od 50 razlike, a meni osobno je teže kada smo izgubili od Šibenika u zadnjoj sekundi tricom s centra. To je strašno i psihički te ubije. Osjećao sam se kao da mi je netko umro.


Riječanke će drugi dio sezone otvoriti 14. siječnja iduće godine domaćom utakmicom s lidericama iz Dubrovnika.


– Pokušat ćemo dovesti jednu do dvije nove igračice i nadam se da ćemo to uspjeti jer ako ostanemo na ovom rosteru, bit će jako teško izboriti ostanak. Djevojke se trude, daju sve od sebe, ali to je sada tako. Kad jedna igračica od 16 godina dođe na Jelenu Ivezić od gotovo 40 godina, koja je igrala i za reprezentaciju… Ostali klubovi imaju i dosta inozemnih igračica, mi smo među rijetkima koji nemaju nijednu. Meni je rečeno da će biti dolazaka, moramo jedino sjesti s Upravom i vidjeti koga ćemo dovesti. Mislim da bismo s pojačanjima uspjeli čak i više od samog ostanka – zaključio je Prtorić.