EP ODBOJKAŠICA

Trener hrvatskih odbojkašica uoči dvoboja sa Švicarskom: “Pokazat ćemo svoj maksimum”

Hina

Daniele Santarelli i Samanta Fabris/Foto: V. SITNICA

Daniele Santarelli i Samanta Fabris/Foto: V. SITNICA

"Želimo pokazati našu najbolju igru. Švicarska je dobra reprezentacija. Jučer smo gledali video i proučili ju. Pokazat ćemo svoj maksimum na ovome natjecanju", poručio je izbornik Santarelli. 



ZADAR Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija u četvrtak će u Zadru od 17 sati protiv Švicarske odigrati susret 1. kola skupine C na Europskom prvenstvu, a izbornik Daniele Santarelli i igračice svjesni su važnosti ulaska u natjecanje s pozitivnim rezultatom.


“Vrlo smo uzbuđeni i spremni. Odrađujemo posljednje treninge te željno isčekujemo početak Europskog prvenstva i utakmicu protiv Švicarske. Ovo je vrlo važno natjecanje za koje smo se pripremali posljednja četiri mjeseca. Sutra je za nas i hrvatsku odbojku jako važan dan. Želimo pokazati našu najbolju igru. Švicarska je dobra reprezentacija. Jučer smo gledali video i proučili ju. Pokazat ćemo svoj maksimum na ovome natjecanju”, poručio je izbornik Santarelli.


Dinka Kulić, koja igra na poziciji dijagonale i korektora je izjavila:




“Danas smo odradile zadnji trening prije početka EP-a. Dobro smo se pripremile za Švicarsku. Pregledavamo različite materijale i proučavamo igru Švicarske. Na treningu smo pojačali elemente koje mislimo da su nam potrebni za ovaj susret. Trenutno je najbitnije da dobro otvorimo turnir s pozitivnim rezultatom”, a s njom se slaže i kapetanica Samanta Fabris:


“Uzbuđenje u ekipi danas je na vrhuncu. Nakon dugog napornog ljeta konačno smo dočekali Europsko prvenstvo. Sutra nas očekuje Švicarska, ekipa protiv koje bismo trebali iskoristiti maksimalno bodova. To nam je odlična prilika, no koncentrirat ćemo se na sebe i našu igru. Nažalost, bit ćemo bez naših navijača, no nadam se da će nas pratiti putem malih ekrana”.


Nakon Švicarske, Hrvatska će u Zadru još igrati protiv Bjelorusije u subotu (17 sati), Slovačke u nedjelju (17 sati), Mađarske u utorak (17 sati) te Italije u srijedu (21 sat). U slučaju osiguranja jednog od prva četiri mjesta u skupini, naše igračice preselit će u Beograd gdje će se igrati završnica EP-a.


Osim u Hrvatskoj i Srbiji, ovogodišnji EP za odbojkašice još se igra u Rumunjksoj i Bugarskoj.