Uoči Lokosa

Trener Hajduka o atmosferi u ekipi: “Koja krivnja? Mi smo prvi. A indirektno sam priznao da igrači ne daju sve od sebe”

Portal Novilist.hr

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL

Imao sam dojam protiv Gorice da smo došli odraditi. Onda se dogodi utakmica u 17 sati, teren koji ne postoji. Kvaliteta se izjednačava. Nije slučajno da promašujemo šanse protiv Istre i Gorice - kaže Leko



SPLIT Nogometaši Hajduka i Lokomotive sutra će odigrati utakmicu devetog kola SuperSport HNL-a. Splićani su nakon dva poraza u situaciji gdje bi mogli izgubiti prvo mjesto na ljestvici.


Trener Hajduka Ivan Leko progovorio je o atmosferi u ekipi u ovoj situaciji.


“Prije dva tjedna radiš rekorde, a sad nitko nema pojma. Niti su svi dobri, niti su svi loši. Mi pobjeđujemo i gubimo zajedno. Boli me jer imam ekstraemociju. Ovo je moj klub i to me boli. To ti je ekstramotivacija da pokažemo da to nije baš tako. Postoje porazi koji su manje bolni i oni koji su bolniji.




U mojoj svlačionici se ne događa ništa što se ne događa u drugim svlačionicama. I poslije ove utakmice je meni lijepo doći u svlačionicu. Odnosi su iskreni, slavimo zajedno, gubimo zajedno. Kaže se svašta kao na terminu kada se igra za pivu i pizzu, beštima se, ali sutra je novi dan i ideš dalje. Ali ovo je Hajduk, sve je na netu, mene veseli da utakmica stiže sutra”, rekao je Ivan Leko na početku presice.


Predsjednik preuzeo krivicu za dva poraza?


“Koja krivnja? O čemu mi pričamo? Imali smo niz od deset utakmica zaredom. Mi smo prvi. Bilo bi loše da ja kažem da mi je kriv Mate ili Stipe. Imamo niz koji je nemoguć, s dvije izgubljene utakmice.”


Igrači ne daju sve od sebe?


“Ja sam to indirektno i priznao. Imao sam dojam protiv Gorice da smo došli odraditi. Onda se dogodi utakmica u 17 sati, teren koji ne postoji. Kvaliteta se izjednačava. Nije slučajno da promašujemo šanse protiv Istre i Gorice.”


Nema Šarlije, Pukštasa, Dialla i Vuškovića, vraća li se Lovre Kalinić na vrata?


“Kalinić se vratio na trening, imao je devet mjeseci ozljede i jako sam sretan što se vraća. Kalinić je pobjednik, lider. Je li igra, je li na klupi, gdje god da jest, nama je potreban. Što se tiče postave, gledam trening, tko je bolji taj igra.”