Vaterpolo

Tomašević: “Došlo je do nesporazuma oko dočeka vaterpolista”, Brnjac: “Reagirali smo prije finala”

Portal Novilist.hr

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL

Nadamo se da ćemo imati razloga nakon Olimpijskih igara ovoga ljeta organizirati doček za naše vaterpoliste - priopćeno je iz Ureda Tomislava Tomaševića



ZAGREB Hrvatska vaterpolska reprezentacija osvojila je zlato na SP-u u katarskoj Dohi, a mnogi su očekivali kako će im biti priređen doček na Trgu bana Jelačića, no to se nije dogodilo, što je izazvalo brojna negodovanja javnosti.


Barakude su u subotu u finalu pobijedile Italiju, a u nedjelju ih je dočekalo stotinjak ljudi u Zračnoj luci Franjo Tuđman.


Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević primio je danas u palači Dverce članove hrvatske vaterpolo reprezentacije, čestitao je igračima, izborniku i stručnom stožeru na povijesnom uspjehu te im dodijelio Medalju Grada Zagreba.




“Što se tiče javnog dočeka reprezentacije, došlo je do nesporazuma u komunikaciji. Grad je do sada dočeke organizirao u suradnji s resornim ministarstvom uvažavajući želje igrača.


Ovaj put se to nije dogodilo, no vjerujemo bez loše namjere s bilo koje strane. Nadamo se da ćemo imati razloga nakon Olimpijskih igara ovoga ljeta organizirati doček za naše vaterpoliste”, priopćeno je iz Ureda gradonačelnika.


Prozvana ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac oglasila se potom o temi dočeka vaterpolista.


“Mi smo reagirali još u četvrtak, kada još nismo znali hoće li biti zlatna ili neka druga medalja. Državni tajnik je kontaktirao gradske strukture o organizaciji dočeka na središnjem zagrebačkom trgu, no nije došao nikakav odgovor. Krenuli smo sami u organizaciju dočeka, zajedno sa HOO-om u zračnoj luci, a u ponedjeljak je cijela reprezentacija primljena kod premijera u Banskim dvorima”, kazala je Brnjac.