Polufinalni turnir Regionalne lige

Tin Brubnjak od junaka do tragičara protiv Crvene zvezde

Denis Frančišković

Foto M. GRACIN

Foto M. GRACIN

Riječani su opet puno toga imali u svojim rukama, prednost od 7:4 i 10:8 da bi Tin Brubnjak promašio peterec za poravnanje u završnici, jednako kao i Boris Letica posljedni udarac na utakmici



BEOGRAD Vaterpolisti Primorja Erste banke minimalno su poraženi i u drugom susretu polufinalnog turnira Regionalne lige u Beogradu. Riječani imaju za čim žaliti, scenarij nije bio isti kao protiv Partizana, ali niti previše daleko u sudaru s domaćim “crveno-belima”.


Krajem druge četvrtine igrači Igora Hinića imali su prigodu otići na četiri razlike, na kraju su spašavali što se spasiti može. I nisu uspjeli nakon puno oscilacija i lošije igre u “drugom poluvremenu”.


PRIMORJE EB – CRVENA ZVEZDA 11:12

Utakmica 2. kola polufinalnog turnira Regionalne lige vaterpolista: Primorje EB – Crvena zvezda 11:12 (2:2, 5:3, 2:3, 2:4). SC M. G. Muškatirović. Bez gledatelja. Suci: Gavrilović (Hrvatska) i Anđelović (Srbija). Delegat: Goran Arnautović (Srbija).




PRIMORJE EB: F. Čubranić, Burburan, N. Čubranić, Letica, Brubnjak 6 (1), Blažić, Vrbnjak 1, Rakovac 1, Augusti, Jurišić, Babić, Paparić 1, Ilić, Car 2.


CRVENA ZVEZDA: Mišković, Tankosić 3, Kasum, Marković, Subotić 6 (1), Milivojević, Vićković 1, Trtović, Vukičević, Šulc, Stojanović, Radović 2, Aleksić, Smiljević.


Peterci: Primorje EB 2 (1), Crvena zvezda 1 (1). Igrač više: Primorje EB 10 (6), Crvena zvezda 11 (6).

Ključni detalj zbio se nešto više od tri minute prije kraja kada se Brubnjak, najbolji i najefikasniji u redovima “primorjaša”, pretvorio u tragičara. Preuzeo je odgovornost iz peterca za svoj šesti pogodak za poravnanje, no Mišović je obranio njegov udarac, a raspoloženi Subotić svojim šestim golom brzopotezno odveo Beograđane na 10:12 minutu prije kraja.


Brubnjak je potom zabio s(p)retni gol iz daljine, Primorje se obranilo, a deset sekundi prije kraja odigralo sporu i neosmišljenu akciju, lopta Letice završila je iznad gola. Šteta, jer Riječani su se opet kockali, ostali praznih ruku.


Riječka momčad posebno je dobro odigrala prvi dio utakmice, Zvezda je praktički jednim dijelom bila “u konopcima”, no riječke “kapice” nisu to znale iskoristiti. Nakon poravnate prve četvrtine domaći su poveli 3:4 golom Vičkovića da bi Riječani serijom 4-0 došli do velikog preokreta i propustili šansu za dvostuko veću prednost.


U nastavku Tankosić s dva gola i Subotić preokrenuli su omjer (7:8), ali momčad s Kantride nije se predavala. Naprotiv s tri gola u nizu stekla je dva gola prednosti (10:8), ali i brzo opet “potonula” nakon Zvezdine istovjetne serije. Brubnjak potom nije realizirao najstrožu kaznu i obrisi novog poraza već su se nadzirali za Hinićevu momčad.


Nakon šokatnog poraza od Partizana mlada riječka momčad sve je opet imala u svojim rukama, ali iznova ispoljila mnoštvo oscilacija u ključnim trenucima. “Primorjaši” sutra igraju dvije utakmice, s Mladosti (12.10) i Šabcem (18.50).