Najveća zvijezda

Težak udarac za Grčku, Giannis Antetokounmpo neće igrati na SP-u!

Hina

Giannis Antetokounmpo/Foto REUTERS

Giannis Antetokounmpo/Foto REUTERS

Grčka će se u grupnoj fazi natjecanja boriti s reprezentacijama SAD-a, Jordana i Novog Zelanda za dva mjesta koja vode u osminu finala



ATENA Košarkaška reprezentacija Grčke u petak je doživjela težak udarac, nakon što je njen kapetan i najbolji igrač Giannis Antetokounmpo objavio da je prisiljen odustati od nastupa na Svjetskom prvenstvu kojeg od 25. kolovoza do 10. rujna zajednički organiziraju Filipini, Japan i Indonezija.


“Svi znaju za moju strast i ljubav prema reprezentaciji. Nakon završetka NBA sezone, stalno sam tjerao svoje tijelo do krajnjih granica kako bih bio u stanju zaigrati na Svjetskom prvenstvu. Nažalost, nakon mjeseci rada, ali i nakon mnogih razgovora s liječničkim timom, sada je jasno da se nisam oporavio do te mjere da se mogu natjecati na Svjetskom prvenstvu”, poručio je putem Instagrama sjajni grčki košarkaš i jedna od najvećih zvijezda NBA lige u ovom trenutku.


“Razočaranje je veliko jer mi odluka medicinskog osoblja ne ostavlja izbora. Kad bih se nastavio tjerati da se vratim, izložio bih sebe i svoje zdravlje riziku. Moj osobni cilj, kao i naše reprezentacije, je kvalificirati se za Olimpijske igre 2024. i bit će mi velika čast predstavljati svoju zemlju na tim Igrama”, dodao je Giannis u svojoj objavi.




Grčka će se u grupnoj fazi natjecanja boriti s reprezentacijama SAD-a, Jordana i Novog Zelanda za dva mjesta koja vode u osminu finala. Utakmice skupine C u kojoj se Grci nalaze bit će igrane u Manili, glavnom gradu Filipina.