PH vaterpolista

Težak i očekivani poraz Primorjaša na gostovanju kod splitskog Jadrana, domaćin imao prednost 10:2

P. N.

Početkom posljednje četvrtine s dva gola kapetana Anđela Šetke, proslavljenog reprezentativca i nekadašnjeg Primorjaša, domaćin je imao i najveću prednost na utakmici 10:2, minus koji su Riječani u finišu uspjeli ublažiti



SPLIT Utakmica 7. kola hrvatskog prvenstva vaterpolista: Jadran ST – Primorje Erste Bank 10:4 (1:1, 4:0, 3:1, 2:2).


JADRAN ST: Podrug, Burić, Kragić 3, Radan, Butić 2, Pejković, Bukić 2, Dodoja, Delić, Janković, Šetka 2, Dužević, Čelar, Stojanac 1.


PRIMORJE ERSTE BANK: Mauro Ivan Čubranić, Vuković, Luka Babić, Tomić, Brubnjak 3, Blažić,Niko Čubranić, Karlo Babić, Sotošek, Burburan, Crippa 1,Jurišić, Duvnjak-Starčević, Jurić.




Iako bez Konstantina Harkova i Nikše Dobuda, Jadranaši su vrlo mirno i uvjerljivo slavili na Poljudu s Primorjem EB u ogledu u kojem su na klupama dva velikana i reprezentativna prijatelja, Mile Smodlaka, trener Splićana i Igor Hinić, strateg Riječana. Samo je prva četvrtina odavala privid neizvjesnosti, da bi već u drugoj dionici prvo s dva gola Zvonimira Butića pa potom jednim Jerka Marinića Kragića, te zatim i Luke Bukića s igračem više, Jadran odmakao na 5:1 i praktički zaključio utakmicu u kojoj je njegova pobjeda ionako bila očekivana.


Početkom posljednje četvrtine s dva gola kapetana Anđela Šetke, proslavljenog reprezentativca i nekadašnjeg Primorjaša, domaćin je imao i najveću prednost na utakmici 10:2, minus koji su Riječani u finišu uspjeli ublažiti.