Provokacija Poljaka

Teški neredi u Zagrebu: Sukobili se poljski navijači i BBB-i, policija se javila priopćenjem

Portal Novilist.hr

Foto 24sata

Foto 24sata

Zagrebački mediji javljaju kako se radi o provokaciji Poljaka koji su autobusima dolazili s hrvatske obale, gdje su bili na ljetovanju, kako bi izazvali nerede uoči sutrašnje utakmice Legije i Dinama.



ZAGREB U zagrebačkim kvartovima Maksimir i Dubrava večeras je došlo do sukoba nekoliko stotina navijača poljske Legije i domaćih Bad Blue Boysa.


Zagrebački mediji javljaju kako se radi o provokaciji Poljaka koji su autobusima dolazili s hrvatske obale, gdje su bili na ljetovanju, kako bi izazvali nerede uoči sutrašnje utakmice Legije i Dinama. Došlo je do teških nereda, poljski su navijači koristili baklje i palice, a navodno su Poljaci namjerno došli u Dubravu jer se tamo nalaze najžešći navijači Dinama.


Ni oni nisu ostali dužni, BBB-i su se brzo organizirali te odgovorili velikoj grupi poljskih navijača. Službenim priopćenjem se javila i zagrebačka policija.




– Na području Dankovečke ulice došlo je do sukoba 200 navijača, a policajci koji su se otpočetka nalazili na mjestu događaja spriječili su i mogući veći sukob. Uz redovne policijske snage, na mjestu događaja, bili su i pripadnici interventne policije. Prema prvim informacijama za sada u sukobu nema ozlijeđenih osoba – kažu iz policije.