PROBLEMI ZA DALIĆA

Teška ozljeda hrvatskog reprezentativca, mladi veznjak neće moći na EURO

Portal Novi list

Mateo Kovačić, Cristiano Ronaldo i Marko Rog/Foto: S. Midzor/PIXSELL

Mateo Kovačić, Cristiano Ronaldo i Marko Rog/Foto: S. Midzor/PIXSELL

Nažalost, riječ je o rupturi prednjeg križnog ligamenta koljena, zbog čega će Marko Rog biti podvrgnut operativnom zahvatu.



CAGLIARI Veznjak hrvatske nogometne reprezentacije i talijanskog prvoligaša Cagliarija Marko Rog teže je ozlijeđen tijekom nedavne prvenstvene utakmice s Romom, javio je Hrvatski nogometni savez.


Nažalost, riječ je o rupturi prednjeg križnog ligamenta koljena, zbog čega će Rog biti podvrgnut operativnom zahvatu.


Liječnička služba hrvatske nogometne reprezentacije na čelu s dr. Zoranom Bahtijarevićem u stalnom je kontaktu s liječnicima Cagliarija i Markom Rogom te se očekuje uspješan oporavak. Ipak, oporavak od ovakve ozljede traje najmanje šest mjeseci, što automatski znači da 25-godišnji reprezentativac neće moći biti na raspolaganju Zlatku Daliću na Europskom prvenstvu.




Podsjetimo, Rog je dosad sudjelovao na nekoliko velikih natjecanja za Hrvatsku, a u Cagliariju je od 2019. godine, kad je stigao iz Seville, a prethodno je igrao za Napoli, zagrebački Dinamo i RNK Split. Dosad je odigrao 21 utakmicu za Vatrene, a posljednji put nastupio je u akciji u studenom, kad je Hrvatska igrala protiv Švedske i Portugala.