"Ne dirajte naš rekord!"

Tasmania Berlin ne želi da Schalke sruši njihov negativan rekord: “To je kultna stvar za nas”

Hina

Zastava Schalkea/Foto REUTERS

Zastava Schalkea/Foto REUTERS

Schalke je spojio 20 poraza i 10 neodlučenih susreta i remi ili poraz u subotu od Hoffenheima izjednačit će ih s berlinskim klubom.BERLIN Nakon što je držao neslavni rekord više od pola stoljeća, njemačkom nogometnom klubu Tasmaniji Berlin u subotu bi se mogao pridružiti i Schalke 04.


Tasmania 1900 Berlin je svojoj jedinoj sezoni u Bundesligi (1965./1966.) nanizala 31 susret bez pobjede osvojivši svega 10 bodova, uz gol razliku od -93.


Schalke je sada na 30 susreta bez pobjede čime se približio rekordu berlinskog kluba koji je ugašen 1973. godine. No, dio vodstva i igrača je osnovao amaterski klub SV Tasmania 73 Neukoln, koji se trenutačno nalazi u petom razredu njemačkog nogometa.
Premda bi drugi rado izbrisali crni rekord, u Tasmaniji su ponosni na svoj “podvig”.


“Ovaj rekord je kultna stvar za nas,” kazao je predsjednik kluba Almir Numić za radio Eins. “Ako ostanemo bez rekorda, više nitko neće govoriti o Tasmaniji. Nikada na taj rekord nismo gledali negativno. Bolje da se o nama govori, nego da se ne govori,” dodao je predsjednik potvrđujući tezu da je svaki publicitet dobra reklama.


“Uživamo u velikom interesu posljednjih tjedana, što za amaterski klub nije svakodnevna stvar.”


Tasmanija već godinama igra u nižim amaterskim ligama, no kako se Schalke približavao njihovom rekordu sve se više spominjalo ime kluba.


Zadnju pobjedu u prvenstvu Schalke je ostvario u siječnju 2020. protiv Borussie Moenchengladbach (2:0), a potom je spojio 20 poraza i 10 neodlučenih susreta. Remi ili poraz u subotu od Hoffenheima izjednačit će ih s berlinskim klubom.


Uoči nedavnog Schalkeovog gostovanja u Berlinu kod Herthe, navijači Tasmanije su ispred Olimpijskog stadiona razvukli transparent “Ne dirajte naš rekord,” ali nije pomoglo, Schalke je izgubio s 0:3 i sada je od neslavnog rekorda udaljen svega 90 minuta.


Čak i ako Schalke izjednači rekord u subotu, postoji jedan detalj koji Tasmaniji ne mogu oduzeti.


“Mi smo rekord ostvarili u jednoj sezoni, a Schalke u dvije,” dodao je Numić.


Schalke se trenutačno nalazi na posljednjem mjestu Bundeslige s četiri boda, šest bodova manje od zone spasa.