Ovisnost

Talijanski veznjak ne može bez klađenja. Prvo ga je kaznio Talijanski savez, a sada bi isto mogao napraviti i Engleski

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Veznjak Newcastle Uniteda ima rok do 5. travnja 2024. kako bi odgovorio na optužbe, navodi FA na svojim stranicama



LONDON Engleski nogometni savez (FA) pokrenuo je disciplinski postupak protiv veznjaka Newcastle Uniteda Talijana Sandra Tonalija (23) zbog navodnih kršenja pravila klađenja nakon njegovog prelaska u Premier ligu, objavio je FA.


Podsjetimo, talijanski veznjak već služi 10-mjesečnu zabranu nastupa nakon što ga je Talijanski nogometni savez (FIGC) prošlog listopada kaznio zbog kršenja pravila klađenja počinjenih dok je igrao za Milan.


Tonali je priznao kako je prekršio pravila kockanja u svojoj domovini kladeći se od 2020. do 2023. na ilegalnim platformama, a njegova suspenzija traje do 27. kolovoza.




Međutim, sada je postupak protiv njega pokrenuo i FA nakon što je čak 50 puta prekršio pravila, kladeći se na nogometne utakmice između 12. kolovoza i 12. listopada 2023.


Veznjak Newcastle Uniteda ima rok do 5. travnja 2024. kako bi odgovorio na optužbe, navodi FA na svojim stranicama.


Tonali je u srpnju prošle godine preselio iz Milana u Newcastle United za 70 milijuna eura, što ga čini najskupljim talijanskim igračem u povijesti.


Tonaliju je dopušteno trenirati s Newcastleom od njegove zabrane, međutim nije mu dopušteno igrati u prijateljskim utakmicama, osim iza zatvorenih vrata.