Sve se čuje kad nema navijača

Talijanski nogometni savez suspendirao igrača Lazija zbog “bogohulnih psovki”

Hina

Ciro Immobile i Manuel Lazzari/Foto: REUTERS

Ciro Immobile i Manuel Lazzari/Foto: REUTERS

Lazzari je dobio jednu utakmicu suspenzije zbog "bogohulnih izraza" na početku drugog poluvremena protiv Intera.



RIM Nogometaš rimskoga Lazija Manuel Lazzari suspendiran je od strane Talijanskoga nogometnoga saveza zbog “bogohulnih psovki” izrečenih tijekom dvoboja protiv milanskog Intera (1:3) u nedjelju.


Lazzari je talijanski reprezentativac i dobio je jednu utakmicu suspenzije zbog “bogohulnih izraza” na početku drugog poluvremena protiv Intera.


Ova je odluka donesena nakon gledanja televizijskih slika, bez detalja o psovkama, a za bogohuljenje je u prosincu kažnjen i veznjak AS Rome Bryan Cristante.




Na stadionima bez publike, riječi igrača ili trenera koje su uhvatili mikrofoni i kamere sve više dovode do disciplinskih posljedica u Italiji. U novije vrijeme, također je na temelju zvučnih i videozapisa pokrenute još dvije savezne istrage, koje su u tijeku, nakon uvreda na nogometnom terenu i izvan njega.


Jedna se od njih je i prepirka Zlatana Ibrahimovića i Romelua Lukakua tijekom četvrtfinala talijanskog kupa između AC Milana i Intera iz Milana (1-2) 26. siječnja. Druga je razmjena uvreda između trenera Intera Antonia Contea i predsjednika Juventusa Andrea Agnellija, popraćena opscenom gestom milanskog trenera, nakon polufinalne revanš utakmice Talijanskoga kupa 9. veljače.