Naprasno prekinuti radovi

Tajnica Atletskog kluba Jadran o slučaju ‘stadion u Crikvenici’: “Bahatost nogometnog kluba nije opravdana”

Valentina Prokić

VICEPRVACI HRVATSKE ISPOD VIJADUKTA - Detalj s gostovanja Osijeka u Crikvenici

VICEPRVACI HRVATSKE ISPOD VIJADUKTA - Detalj s gostovanja Osijeka u Crikvenici

Znamo da smo deset puta manji klub s isto toliko puta manje sredstava i da je nogomet - nogomet. Ali to ne opravdava njihovu bahatost prema nama - kaže Maja Pađen, tajnica AK-a Jadran



CRIKVENICA Nakon što su radovi na Gradskom stadionu u Crikvenici naprasno prekinuti dva dana nakon što su počeli, o čemu je naš list već pisao, NK Crikvenica je izgubila bilo kakvu mogućnost za igranje eventualnih drugoligaških kvalifikacija u slučaju osvajanja trećeligaškog naslova. Ugovor o korištenju stadiona, sklopljen s Gradom Crikvenicom, osim NK Crikvenice ima i Atletski klub Jadran, koji nije imao nikakvih saznanja o početku (prekinutih) radova na stadionu.


– Mi nismo ni o čemu obaviješteni, ni o projektu, ni kako on izgleda, a ni o početku radova. Saznali smo za radove kada je postavljena konstrukcija na šestoj stazi. Do tada nitko iz nogometnog kluba nije pokušao kontaktirati vodstvo atletskoga kluba – kaže tajnica i trenerica u AK-u Jadran Maja Pađen.


Prema njenim riječima, nogometni i atletski klub već dugo imaju problem u komunikaciji.




– Zamolila sam ih da mi daju raspored utakmica unaprijed, tako da znamo kada su tijekom tjedna na stadionu, ali nisam dobila čak ni to. Imali smo već problem kada je nogometni klub dao u najam dio naših prostora za parking Jadran hotelima, a za to nisu znali ni u Gradu Crikvenici. Sve informacije doznajemo od roditelja ili ljudi sa strane, od same Uprave kluba – ništa. Mi postojimo 44 godine, nemamo mogućnost organizacije natjecanja na atletskoj stazi, ali to nema niti jedan klub u PGŽ-u izuzev Kvarnera. Nismo zahtjevni, ali očekujemo normalnu komunikaciju. Znamo da smo deset puta manji klub s isto toliko puta manje sredstava i da je nogomet – nogomet. Ali to ne opravdava njihovu bahatost prema nama – dodaje Maja Pađen.


Uprava Atletskog kluba pokušala je uspostaviti komunikaciju s Upravom nogometnog kluba, no od toga nije bilo ništa.


– Htjeli smo se dogovoriti, zvali smo, ali nam je član Uprave Davor Vukelić telefonski rekao da predsjednik kluba Marko Prpić ne želi komunicirati s nama te da ćemo mi biti krivi ako oni ostanu bez licence. Atletska staza nije u idealnom stanju, a dok se dvorana nije smjela koristiti, dolazili su i rukometaši i svi ostali rekreativci. Nogometni klub je postavljao nove prskalice te su iskopali kanal da mogu povući vodu i ostao je šoder preko šest asfaltiranih staza, koje su sada oštećene. Oni nas stalno okrivljuju za nešto, a zapravo bi se sve te nesuglasice mogle riješiti kada bi htjeli sjesti s nama za stol i normalno komunicirati – zaključuje tajnica i trenerica AK-a Jadran.


Neslužbeni izvori pak spominju da na početku cijele priče, kada se projekt dogovarao, nije bilo ni spomena da će se dirati atletska staza. Kako god bilo, priča će zasigurno imati nastavak. Najvjerojatniji ishod je izmjena projekta i novi početak radova, kako su poručili iz Grada Crikvenice, no kada sve počne ponovno normalno funkcionirati poslije izbora.