Tek jedna pobjeda...

Švicarac na klupi nogometne reprezentacije Kosova dobio otkaz, presudio mu poraz od Gruzije

Hina

Nogometaši Kosova/Foto REUTERS

Nogometaši Kosova/Foto REUTERS

Challandes je vodio Kosovo od ožujka 2018. godine, a najviše uspjeha je imao u Ligi nacija. Pod njegovim vodstvom Kosovo je preko Lige nacija doguralo do play-offa za plasman na EP 2020. godine, no u polufinalu je izgubilo od Sjeverne Makedonije sa 1-2



PRIŠTINA Vodstvo Kosovskog nogometnog saveza (FFK) sporazumno je raskinulo ugovor s izbornikom reprezentacije Švicarcem Bernardom Challandesom nakon serije loših rezultata u kvalifikacijama za SP 2022. godine.


Kosovo je u utorak kod kuće izgubilo od Gruzije sa 1-2 potonuvši na začelje ljestvice skupine B europskih kvalifikacija za SP.


U sedam susreta upisalo je jednu pobjedu, jedan remi i pet poraza uz razliku pogodaka 3-13.




Predsjednik FFK-a Agim Ademi zahvalio je 70-godišnjem Švicarcu na vođenju reprezentacije, posebno u Ligi nacija.


“S obzirom na naše ciljeve, zajedničkim dogovorom odlučili smo prekinuti suradnju. Zahvaljujemo Challandesu na njegovom radu, jer je ono što smo učinili u Ligi nacija bilo povijesno, ali usput nismo ispunili ciljeve,” kazao je Ademi za službenu stranicu Saveza.


Challandes je vodio Kosovo od ožujka 2018. godine, a najviše uspjeha je imao u Ligi nacija. Pod njegovim vodstvom Kosovo je preko Lige nacija doguralo do play-offa za plasman na EP 2020. godine, no u polufinalu je izgubilo od Sjeverne Makedonije sa 1-2. Makedonci su potom u finalu pobijedili Gruziju plasiravši se na EURO.


Tijekom trenerske karijere Švicarac je vodio i vodio i Young Boyse, Servette, Zurich, Sion, reprezentaciju Armenije, a bio je i izbornik švicarskih U-17, U-18 i U-21 reprezentacija.