Podrška

Svećenik na Rujevici uoči Jadranskog derbija blagoslovio igrače i prostorije kluba: “Neka vam uzor bude Pier Giorgio Frassati”

Portal Novilist.hr

Foto Facebook

Foto Facebook

Iličić, koji se već nekoliko godina nalazi na službi u Rijeci, objavio je fotografije s blagoslova, kao i tekst



RIJEKA Dominikanski svećenik Ivan Dominik Iličić blagoslovio je jučer prostorije nogometnog kluba Rijeka, objavio je tom prilikom na svojem Facebook profilu.


Iličić, koji se već nekoliko godina nalazi na službi u Rijeci, objavio je fotografije s blagoslova, kao i tekst koji prenosimo:


“Jučerašnji blagoslov u HNK Rijeka. Blagosloviti igrače i ostale dionike nekog nogometnog kluba ne znači biti protiv drugih klubova. Isus nije za jedan klub na način da bi bio protiv drugih klubova nego mislim da mu je stalo da što više igrača, djelatnika i navijača bude otvoreno njegovom blagoslovu i da kroz sport promiču, prije svega, ljudske i kršćanske vrijednosti te ostvare primjer pravog zajedništva. Molimo u tom duhu za naše sportaše, kojem god klubu pripadali, a osobito za naše drage Vatrene.




Ne zaboravimo moliti za njih kao osobe i sada kada nema svjetskog prvenstva. Kao uzor, igračima sam predstavio dominikanskog blaženika Piera Giorgia Frassatija koji je i sam bio sportaš. Volio je skijati i planinariti, a životno geslo bilo mu je Verso l’alto što znači prema vrhu, kako u sportu, planinarenju, tako i u životu. Prema vrhu, prema nebu, prema neprolaznim vrijednostima”, napisao je svećenik u statusu.